ПОСЛЕДНИ ПРИЕХА, ПЪРВИ СЕ ОТРЕКОХА

ПОСЛЕДНИ ПРИЕХА, ПЪРВИ СЕ ОТРЕКОХА

Общинският съвет в Ямбол сътвори световен прецедент

На 27 октомври т.г. по ТВ СКАТ в предаването  „Феномен” с водещ журналиста Стефан Солаков по темата „Вълна от провокации срещу българската държава” се коментира въпроса за отмяна на приетата от Община Ямбол през 2010 г. Декларация, с която признават събитията през 1915 г. за Геноцид. Пълният текст на декларацията бе публикувано в брой 71,( м. ноември 2010) на вестник  „Парекордзагани Цайн”.

 

Както писа вестника ни, текста на Декларацията, която бе приета от близо 14 общини в България бе изготвена от общинския съветник на Ямбол Георги Зафиров.

Странно, че Ямбол бе последния град, който прие Декларацията. И първият, който се отрече от нея….

 

ЧЕТЕТЕ В БРОЙ 103 НА ВЕСТНИК „ПАРЕКОРДЗАГАНИ ЦАЙН”

ТЕКСТ НА ОТКРИТО ПИСМО ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБС – ЯМБОЛ, ИЗПРАТЕНО НА 25.10. 2012 г. ОТ АРМЕНСКАТА ОБЩНОСТ В ЯМБОЛ

ДО ТАТЯНА ПЕТКОВА
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБС-ЯМБОЛ
ДО   ОБС-ЯМБОЛ

ОТКРИТО  ПИСМО

Уважаеми госпожи и господа общински съветници,
Арменската общност в Ямбол с тревога научи, че предстои гласуване на предложение за отмяна  на Декларацията за признаване на арменския геноцид.
Отмяната на едно такова решение е поругаване паметта на милион и половина избити арменци. Никой народ не трябва да си позволява да забрави историята. Никой народ не трябва да губи достойнството си.
Обида е да се посочва, че „т.нар.” арменски геноцид” пречи за осъществяването на нечии икономически интереси. Изказваме силното си възмущение от решението, което предстои да бъде гласувано.

С уважение:
Соня Аршавир,
Председател на арменската общност в Ямбол

25.10.2012 г.
Гр.Ямбол