AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

Русе

СЪЗДАВАНЕ И ДЕЙНОСТ НА КЛОН РУСЕ

0 0
Read Time:56 Second

Първият асоцииран клон на „Парекордзаган“ се създава в Русе през 1994 г. В него членуват 12 души. За председател е избран д-р Бохос Гарджарян. Културната програма на клона е богата и разнообразна — организират се изложби на арменски художници от България, концерти на ВИА „Еребуни“, празници на арменската култура, честват се бележити годишнини, свързани с арменското литературно наследство. През 1999 г. за председател е избран младият Едмонд Дограмаджян. Важна част от дейността на клона е съботното арменско училище и мероприятията, свързани с него. Преподавател е арменският свещеник в града отец Дирайр Хадавян.

През 2009 г. Едмонд Дограмаджян заминава на работа в София и напуска гр. Русе. За председател е избран отново д-р Бохос Гаржарян.

Активната дейност на „Парекордзаган” в Русе е свързана с просветната и образователна дейност на града. Ръководството, в лицето на д-р Гаржарян, осезателно присъства в живота на арменската общност чрез организиране на различни прояви и в поддържане на отлични взаимоотношения с арменската църква, местните арменски организации и общински структури.

През м.март 2012 г. в града бе представена книгата на Хрант Динк „Два близки народа, два далечни съседа Армения –Турция”

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %