AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

Сливен

СЪЗДАВАНЕ И ДЕЙНОСТ НА КЛОН СЛИВЕН

0 0
Read Time:56 Second

На 21.03.1998 г. се създава асоциираният към Пловдив клон на „Парекордзаган“ в град Сливен с 14 души членска маса и с председател Вахе Кендерян. В началото на 2000 г. с 43 души членска маса се провежда отчетно-изборно събрание и за председател е избрана Дикранухи Такворян. През 2002 г. се избира ново ръководство с председател Варта Гарабедян, преподавателка в съботното арменско училище. Благодарение на помощта от $3000, отпусната от центъра в Ню Йорк, клонът на „Парекордзаган“ извършва неотложния ремонт на помещение, собственост на арменското църковно настоятелство в града. То се превръща в клуб и място, където Благотворителния съюз провежда своите мероприяти и в което се събират младежи и деца от съботното арменско училище.

През 2008 г. за председател е избран Аршавир Хулян. На отчетно- изборното събрание, отново в присъствието на представители на пловдивския клон, г-жа Варта Гарабедян получава Грамота „Почетен председател на „Парекордзаган”” за неуморната й 20 годишна дейност като преподавател в съботното арменско училище и популяризиране на арменската култура, традиции и обичаи сред българското общество.

На 1-ви декември 2012 г. „Парекордзаган” клон Сливен посреща детската театрална трупа към пловдивския клон „Малвина Манукян”.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %