AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

Танцови групи

Студентска Вечер 2012

0 0
Read Time:2 Minute, 58 Second

Прекрасна атмосфера, танци и веселие  в Традиционната , 17-та по ред Студентска вечер на Младите професионалисти

към ОАБС „Парекордзаган” клон Пловдив

На 15 декември т.г., в навечерието на Рожденственските празници за пореден път Младите професионалисти към  „Парекордзаган” клон Пловдив организираха  тържество по повод празника на академичната общност в България- 8-ми декември. За новаторския дух на младите хора може да се говори много, но всяка от тези 17 по ред години, Младите професионалисти  не спират да ни удивляват с оригинални решения, с отличната си организация и усет към сближаване в името на запазването на арменския дух и  традиции.

На този ден в Арменския Културен Дом, организаторите: Нора Радославова и Хайг Гарабедян съпредседатели на Младите Професионалисти с помощта на Аракси Мъгърдичян, Лилит Шахинян, Нора Куюмджиян и DJ Гаро Ширинян подготвиха и украсиха залата, като й придадоха истинско Коледно настроение, а празничната маса бе уникално красива и изобилна. Тя бе дело на Клуба на дамите, които всяка година ни изненадват с кулинарните си умения подредени в красиви подноси и фирма „Соларис”- Петър Зафиров, която бе ангажирана да изготви някои от блюдата, които допълниха пищната маса

Ръководството на „Парекордзаган” в лицето на Вержиния Гарабедян, председател на образователната комисия, Аракси Мъгърдичян, председател на Клуба на дамите и Мери Тутян, член на ръководството  извършиха предварителната подготовка за празника на младите. И както винаги осезателно се почувства грижовната ръка на ръководството и дамите от Благотворителния съюз към младите и техните инициативи.

Официални гости бяха: Аракел Каприелян- зам. председател на „Парекордзаган”, Едуард Арсенян, председател на Координиращия съвет на арменските организации в Пловдив и един от учредителите на Благотворителния съюз, неуморната Аракси Мъгърдичян и Мери Тутян- член на ръководството на организацията.

Точно в 19:00 ч. бе обявено началото. Обръщение към младите студенти и младежи, направи зам.председателя на „Парекордзаган” клон Пловдив Аракел Каприелян. После думата бе дадена на Едуард Арсенян, един от учредителите на Благотворителния съюз в Пловдив.

Висока чест на Студентската вечер бе оказана и с присъствието на Н.В.П. архиерейския наместник на ААПЦБ архимандрит Абгар Овакимян и Н.В.Б. протопрезвитер Кеворк Хачерян. Те  благословиха трапезата и отправиха  затрогващи послания към студентската общност. После се снимаха заедно, а програмата продължи с изпълнението на Compact Voices в състав: Cветлина Койчева, Ивелина Събева, Рамела Марукян, Желязка Белчилова, Богдана Петрова и младото дарование от естрадното студио към „Парекордзган” Вержиния Вичева.

Участие във веселбата взеха и танцова група „Наири” с худ.ръководител Емма Шахинян. Те специално пристигнаха от София по покана на организаторите за да запалят с арменска жар присъстващите и наистина дадоха старт на горещото настроение.

Повече от 60 бяха посетилите тазгодишния празник. Заразени от празничната емоция на DJ Гаро Ширинян и на водещата Нора Куюмджиян неуморно,  до ранните часове на следващия ден, младите хора се веселиха и провокирани да участват в различни танци и игри показаха заразителна активност и интерес: музика, танци, игри, томбола, кадрил, уроци по арменски танци –всичко преливаше от изобилие.

В ролята на шеавлие се превъплъти DJ Гаро Ширинян, който с бомбе, фрак и бастун в ръката удивително напомняше на познато лице от нямото кино.

Котьоните за кадрила бяха украсени от Аракси Мъгърдичян, а предметите за томболата бяха предоставени от: Рупен Чавушян, Виктория Узунян, фирма „Радославов“, Едуард Арсенян.

Съпредседателите на Младите професионалисти към  „Парекордзаган” клон Пловдив благодарят на ръководството  в лицето на Вержиния Гарабедян и Мери Тутян, на Аракси Мъгърдичян, на младежите: Нора Куюмджиян, Лилит Шахинян, Гаро Ширинян, на клуба на Дамите към Благотворителния съюз, фирма „Соларис”, Емма Шахинян и танцова група „Наири”, Вержиния Вичева, група Compact Voices, Гайя Шахугян и Илия Илчев.

Покани бяха изпратени на всички арменски организации в Пловдив, с известен адрес.

ПЦ

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %