Летни Стажантски Програми 2013

 

ЛЕТЕН СТАЖ

Стажантската програма на „Парекордзаган” дава възможност на доказалите се студенти да придобият незаменим опит, който да им помогне да изградят солидна основа за професионалното си развитие.

Основана през 1987 в Ню Йорк, стажантската програма бързо става водеща за арменските студенти. Огромният й успех води до разширяване в Москва през 2003 и Ереван през 2007 г. През 2003 г. „Парекордзаган” започва и паралелна програма в Франция(Париж, Гренобъл, Лион и Валенс), която е предимно за студентите от Френския Университет в Армения и протича през учебната година.

До днес студентската програма е свързала стотици студенти от Диаспората и им е помогнала да достигнат върховете на своята сфера на дейност. Тези реализирани индивиди дават много на своите общности, като много от тях стават ментори и подпомагат работата на „Парекордзаган”.

Ереван

Възможности

За шеста поредна година Лятната програма предлага на арменските студенти възможността да придобият жизнено важен професионален опит, чрез образователни, културни и социални дейности в арменската столица.

Кариерните възможности в Ереван са огромни. Армения, чиято икономика преди беше базирана предимно на текстил и разчиташе силно на внос, сега се развива в областта на комуникациите, медиите, изкуствата, образованието, медицината и бизнеса. За студенти, които се интересуват от международни отношения, правителствени дейности и право има безкрайни възможности за придобиване на богат опит.

Москва

Възможности

Най-новата дестинация за професионално развитие на арменските студенти е Москва – глобален център на търговия, диплмация и инновации. Студентите, взели участие в Московската лятна програма ще се присъединят към мрежата от студенти и млади професионалисти, живеещи в най-голямата арменска диаспора в света

Москва е огромен метрополис, важна сила на международните пазари и световната политика, и предлага широк спектър от дейности за студенти от всички специалности. Чрез връзките, които ще изградят тук, участниците в програмата ще получат професионални контакти и ще се потопят в руската култура. Работодателите по света постоянно търсят млади, мотивирани професионалисти с разнообразен опит, а стажантската програма на „Парекордзаган” осигурява точно това.

Стажуването в руски и международни компании е възможно в сферите на журналистика, право, международни отношения, финанси, инвестиционно банкиране, разработки и др.

Въпреки, че говоримият руски би бил полезен, той НЕ Е задължителен, тъй като стажантите ще бъдат разпределени в англо- говорящи работни среди.

2012-intern-ad01

Дати за програмите:

Discover Armenia Youth Trip – Програма за младежи, които искат да се запознаят с богатствата на Армения.

 • Години: 15-18
 • Дати: 6 Август
 • Краен срок: 1 Март, 2013
 • Такса: 895$
 • Сайт: www.enfants.agbueurope.org

Скаутски Лагер „Антраник“

 • Години: 13-18
 • Дати: Юли-Август
 • Краен срок: 1 Април, 2013
 • Такса: 100$ на човек
 • E-mail: antranik.agbulb@yahoo.com

Ереван: 22 Юни – 3 Август ( (6 седмици)

 • Краен Срок: 15 Март, 2013
  Пристигане: 22, 23 Юни
  Първи работен ден: 24 Юни
  Последен работен ден: 1 Август
  Заминаване: 2 и 3 Август

Москва: 22 Юни – 3 Август ( (6 седмици)

 • Краен Срок: 15 Март, 2013
  Пристигане: 22, 23 Юни
  Първи работен ден: 24 Юни
  Последен работен ден: 1 Август
  Заминаване: 2 и 3 Август

Таксите за участие в Програмата се плащат при подаване на заявлението. Ако студентът реши да кандидатства за повече от един град за лятото, не се плаща допълнителна такса – тя е еднократна и не се връща.

При одобрение, кандидатът заплаща таксата за участие в програмата и за квартира. Таксата покрива жилищните нужди и груповите занятия през лятото. Тя не включва транспортни, хранителни и лични разходи.

Ереван
Такса за кандидастване: $50

Участие и квартира: $1,950
(включва виза, квартира(стая, интернет и охрана), езикови и танцови занятия, лекции, спонсорирани вечери, социални събирания, обиколка на забележителности в Ереван и екскурзии до Ечмиадзин, Карабах, Гюмри, Севан, Дилижан, Гарни и Гехард).

Обща такса: $2,000

Москва
Такса за кандидастване: $50

Участие и квартира: $2,450
(включва виза, квартира(стая, интернет и охрана), езикови и танцови занятия, лекции, спонсорирани вечери, социални събирания, обиколка на събития в Москва и екскурзии извън града, включително 4 дневна екскурзия до Санкт  Петербург).

Обща такса: $2,500

Всяко лято, след внимателен подбор, „Парекордзаган” събира група от обещаващи младежи с висок ентусиазъм и възможности, каквито очакват лидерите на Лятната Студентска Програма. Автобиографиите се изпращат на ръководителите, които решават кои от кандидатите да интервюират. Когато кандидатът е одобрен, „Парекордзаган” помага за всички нужни приготовления преди пристигането, включително уреждане на всички нужни документи. Координаторите на „Парекордзаган” също така са винаги готови да отговорят на всички въпроси, както и да помагат на работодателите по време на програмата.

„Парекордзаган” осигурява квартира, както и обстоен брифинг, за да се увери, че всеки участник е готов за участие в програмата. В нея са включени, лекции, както и уъркшопи за кариерно развитие. Чрез стажантската програма, студентите се свързват и с местни арменски професионалисти, които да им бъдат ментори и да им помагат.

За повече информация се свържете с нас на e-mail: internships@agbu.org или се обадете на 212-319-6383.

summer program copy