ВЕЛИК ДЕН В ХАСКОВО

Както всяка,и тази година миряните от арменска общност в гр.Хасково нямаха удоволствието да изпитат радостта и да почувстват празничното настроение от Великденските празници в деня на празника.Обяснението е просто-липсата на свещеници.Благодарение на това,че арменците от града са силно вярващи и верни на християнските традиции,макар и без свещенник,всички обичаи в църквата „Сурп     Степаннос” гр.Хасково се изпълниха 다운로드.

163548_10200166908190350_961925730_n 529537_316436151817326_1126900977_n

На Велики петък след обяд се украси „Тахума”.В този ритуал взеха участие цялото църковно настоятелство и много жени.Потока от хора с цветя продължи до късно но за съжаление в същия ден никой не мина под „Тахумъ” защото не беше осветен 음악대장 don't cry 다운로드.

В събота сутринта всички деца от неделното арменско училище се събраха в клуба и започнаха да боядисват яйца.Ръководството на ОАБС”Парекордзаган” бе осигурило яйца,бои и материали за украсяване.Дойдоха и много майки за да помагат на децата 벚꽃연가.

С първите червени яйца натриха бузите на всички деца за здраве.Всички се стремяха да оцветят по красиви яйца.Шума и глъчката само по себе си говореха за вълнението и емоцията weblogic 8.1.

Неделя,в деня на Възкресение Христово много миряни,макар да знаеха че няма да има служба дойдоха в църквата,запалиха свещ и не скриха възмущението и разочарованието си 청옥불 다운로드.

На 7 април по покана на църковното настоятелство Отец Дирайр Хадавян от гр.Русе с дяконите си отслужиха Великденска литургия 다운로드.

Църквата беше препълнена.След литургията всички минаха под „Тахумъ”.

Бяха раздадени козунаци и червени яйца 스케치업 vray 다운로드.

 

 

 

 

ФИЛИП   ДЕРАНДОНЯН

This entry was posted in Хасково. Bookmark the permalink.