В ПОДКРЕПА НА ОБРАЗОВАНИЕТО И АКАДЕМИЧНОТО БЪДЕЩЕ

Слънчев беше априлският ден, който събра в арменския дом в Русе студентите, заслужили стипендии от ОАБС „Парекордзаган“. Председателят на русенския клон на Съюза – д-р Бохос Гаржарян приветства присъстващите. Той изрази радостта си от това, че има възможност да връчи годишните стипендии на заслужилите студенти от нашия град от името на най-голямата неправителствена организация. Благотворителният съюз помага на младите да завършат образованието си, а след това те се включват в дейността на съюза и продължават делото.
Вартануш Хачикян и Аведис Лезетян са студенти в РУ „Ангел Кънчев“ – специалност „Промишлен дизайн“. Те активно се включват във всички мероприятия на арменската общност в града. Двамата са скаути, а Нуши е и ръководител и хореограф на детския танцов състав. Адриана Алтунян е от Силистра и втора година е студентка – специалност „Стопанско управление “ на университета.
IMG_0688[1]

IMG_0684[1]

IMG_0685[1]

IMG_0687[1]
Стипендия получи и студентката от ИУ – Варна Аракси Солакян, от нейно име я получи баща й. Като студентка в град Варна, вече четвърта година тя активно се включва в живота на арменската общност в града.
През тази година Вартануш и Аведис ще посетят Армения по програмата „Ари дун“ (Ела си у дома). Да им пожелаем приятно пътуване, успешно участие и щастливо завръщане!
Накрая д-р Гаржарян пожела много успехи на студентите в предстоящата изпитна сесия и във всичките им начинания, както и активно участие в живота на съюза.
Събитието се състоя в много приятна обстановка, с обсъждане на предстоящи мероприятия и почерпка.
Люси Кеворкян-Сахакян
снимки: инж. Михран Сахакян

This entry was posted in Русе. Bookmark the permalink.