AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

Танцови групи

“ПАРЕКОРДЗАГАН“ ПЛОВДИВ ГРАБНА ЗЛАТНАТА КУПА

0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

XX  Европейски арменски игри 2014 – Барселона

На провелите се за двадесети път Европейски арменски игри 2014 в Барселона, Испания арменският футболен отбор към „Парекордзаган” клон Пловдив спечели златната купа в дисциплината футбол на малки врати (футзал). Надпреварата започна на 19-ти април т.г. Мачовете се играха в спортен комплекс CEMMARBELLA, където през 1992 г. се състояха Олимпийските игри.

Организатор на събитието бе ACAB(АrmenianCulturalAssociationofBarcelona).

Barca 8Съставът на пловдивските шампиони от 2012 г. се състоеше от: Хайк Гарабедян (капитан), Зарко Гогов, Гаро Кумруян, Иван Копчев (Дареджан), Петър Станков и Иван Стоилов.

Въпреки численото превъзходство на останалите деветнадесет отбора от Европа, които разполагаха с две-три резерви, нашите момчета нямаха такава, но сломиха всички съперници изправили се на пътя им. Пловдивчани изиграха за два дни общо шест мача, от които имаха пет победи и един загубен в последната минута мач.

„Нашите момчета показаха завидна физическа издръжливост. При подобно натоварване в рамките на два дни, емоционално и физически, идва момент в който дори да си трениран, атлетичен, каквито и спортни умения да имаш, най-важното остава силната воля,високия спортсменски дух и голямотосърце”, каза капитанът на отбора Хайк Гарабедян.

barca 6Финалът се разигра между  единствените представители на „Парекордзаган” от Европа – отборите наПариж, Франция и Пловдив, България.

Мачът завърши с равенство, след което последваха дузпи, третата от които беше пагубна за френския отбор и победоносна за пловдивските лъвове.

След връчването на златните медали и купата, шампионите бяха в центъра на организираната гала вечер и всеобщо внимание. За доброто настроение на всички участници и гости се погрижиха изпълнители от Армения.

PARIS 1 Традицията, с която за двадесети път се събират млади арменци от Европа и се изправят на спортните терени има цел. Тя пази и надгражда арменското наследство чрез такива младежки прояви, които откриват нови хоризонти за заздравяването на арменския климат сред младежите.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %