AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

Съботно Училище

ЗА ПЪРВИ ПЪТ „Андерсеновите приказки“ зазвучаха на арменски език

0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

На 15 юни т.г. в Арменския Културен Дом в Пловдив имаше бляскаво тържество по повод закриване на учебната година за съботното арменско училище към „Парекордзаган“ клон Пловдив.

Подготвената програма бе плод на седмици усилена подготовка, която даде най-красивия подарък на родителите и на общността ни – „Андерсеновите приказки“ зазвучаха на арменски език, така смело и с артистични умения, които трогнаха публиката.

Водещите Сара Сарян и Армине Бадваганян представяха участниците и обявяваха на арменски и на български език – стихотворения за майчиния език, песните, най-новия танц на детската танцова група „Астхигнер“ – колоритни и забавни те ни размиваха и забавляваха.

Повече от 25 деца преминаха през сцената като утвърдени артисти и танцьори. За всеки един от тях, Председателката на Образователната комисия към Благотворителния съюз Вержиния Гарабедян каза мили, но и критични думи. Похвали ги, познавайки способностите им, а за публиката бе изключително любопитно, да научи по нещичко за техния характер, способности и умения. Г-ж Гарабедян съумя да представи децата с няколко думи в някоко аспекта.

Разбира се участието на всяко дете в самодейните детски групи към „Парекордзаган“ клон Пловдив носи своята ангажираност и в семейството. С много внимание и грижа към ролите се отнасят и самите родители. Подготовката им е стабилна, проверена у дома, пред преподавателите и едва тогава – пред публиката. Детската самоувереност и старание бяха възнаградени от щедрите аплодисменти на присъстващите.

Аплодисменти и цветя за преподавателите и родителите, с чиято безценна помощ се осъществяват всички мероприятия на съботното училище бяха поднесени от „Парекордзаган“ – на режисьора на ДТТ „Малвина Манукян“ Елвира Николова, на хореографите на детска танцова група Рамела Марукян и Такухи Везирян, на преводачите и помощници в арменската версия на „Андерсенови приказки“ – Силва Долмаян, Аракси Мъгърдичян и Вардуи Гарабедян, на учителката по арменски език Алвард Бадваганян.

 Повече подробности четете в следващия 136 брой на вестник „Парекордзагани Цайн“ и Арменски информационен сайт „гантех Арарадян“
( www.agbubulgaria.org/ГАНТЕХ АРАРАТЯН)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %