AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

Дейности НОВИНИ Съботно Училище

ОАБС „Парекордзаган“ клон Пловдив Децата от лагер „ХайЛер 2014” споделят

0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second

NiyaНия Янчева от Пловдив е за втори път на лагера „ХайЛер“. Споделя, че сега е по-хубаво, защото има походи и повече Арт занимания. Участвала е на почти всички походи в гората. Липсва й само компютърът.

Благовест Благоев от Пловдив е на седем години. Той е участвал за втори път на лагер и всичко му харесва. Най е доволен от blagovestзакуската. На въпроса: Липсва ли ти нещо тук, например компютъра?, отговаря – „А, не. Аз си нося лаптопа и телефона, но не ми остава много време за тях”. Участвал е на всички походи, които му харесват повече от филмите, които им прожектират в следобедните часове.

Ani MarkaryanАни Маркарян е от Пловдив.Чувства се много добре на лагера. Харесват й рисуването и плуването, но накрая обобщава – „Всичко ми харесва“.

Луси Вичева от Пловдив – „Тук е много хубаво и се радвам, че г-жа Гарабедян се занимава с децата. Най-интересни са Арт заниLusi Vi4evaманията – лесни са, но времето не ни стига да ги довършваме. Много ми харесва чантата, която направих и сърчицето и мидичката”. А за походите споделя: „Когато стигнахме до Кулата, изминах два метра и почнах да мънкам, уморих се“.

След разговора ми с децата ми, които по детски, откровено споделяха своите впечатления, наблюдавах лицата им, оживени от предстоящите занимания, дочух и коментарите им какво ги очаква утре. А всеки ден бе изключително богат на събития. Да, времето не им стигаше да довършат заниманията си в часовете по Арт, защото следаха програмата, която така умело бе организирана от г-жа Вержиния Гарабедян, че в края на деня, победени от умората заспиваха. Родителите, които участваха в лагера, с повишена бдителност следяха всяка една тяхна стъпка. Заедно с Вержиния Гарабедян последни се хранеха, последни си лягаха, бяха в постоянна активност и със загриженост към всяко едно дете разрешаваха малките им спорове и укротяваха буйните деца с мъдри съвети.

Летния лагер създава атмосфера, която децата ще помнят дълго, а приятелствата им ще останат за цял живот. Грижата за децата, тяхното здраве и възпитание започва още от ранно детство. Така както Сара Сарян е сред първите участници на лагерите на „Парекордзаган“ клон Пловдив, а днес вече има желание да бъде сред мониторите, да се подготви за супервайзер и един ден да застане от другата страна.

Хрипсиме Ерниасян

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %