ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЕЧАТ НОВА КНИГА: ЗАБЕЛ ЕСАЯН „СРЕД РАЗВАЛИНИТЕ“

АВТОР: ЗАБЕЛ ЕСАЯН

ЗАГЛАВИЕ:  „СРЕД РАЗВАЛИНИТЕ“  

ЖАНР: Документален разказ на очевидец

ПРЕВОД ОТ АРМЕНСКИ: Агоп Орманджиян

ISBN:978-619-90118-6-7

KORICA_Zabel_Esayan copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Издателство „Парекордзаган“ клон Пловдив посвещава издаването на книгата „Сред развалините“ на 100-годишнината от Арменския геноцид 놀러와.

В книгата са използвани снимки, предоставени на издателя от Музея на Геноцида в Ереван, Армения, както и от издателство „Араз“ от Истанбул 다운로드.

„Сред развалините”  е книга-шедьовър на арменската литература, едно от най-ярките и разтърсващи човешкото съзнание и съвест произведение на изтъкнатата арменска писателка Забел Есаян 비투비 음악. Това е документален, осъждащ разказ за последиците от турския погром над беззащитното мирно арменско население на Киликия, видяно и осъдено от писателката 서바이벌 크래프트 apk 다운로드. С една дума, прелюдия на по-късния геноцид, осъществен от същите младотурци в 1915 – 1923 г 다운로드. над арменците в Турция, чиято жертва станаха милион и половина граждани.

Забел Есаян, заедно с още няколко интелектуалци и общественици е включена във втората делегация на Арменската патриаршия в Константинопол 다운로드. Целта е била да установят истината за погромите в Киликия и да помогнат морално и материално пострадалото бедстващо население 후궁견환전 다운로드. Есаян е свидетелка на разорените градове и села, пожарищата, грабежите и жестоката трагедия на безпризорните хора, станали жертва на безпощадния човеконенавистнически турски ятаган 다운로드. През 1895 г. фанатизирани мюсулмани в Османска Турция, противопоставящи се на султан Абдул Хамид ІІ, го упрекнаха, че толерира християните и по-специално арменците, защото майка му е потурчена арменска християнка 다운로드.

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Издателска Дейност. Bookmark the permalink.