AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

Танцови групи

Връчени бяха годишните стипендии на AGBU

0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

На 15 март 2015 г., в Пловдив бяха връчени стипендиите на арменските студенти за академичната 2014-2015 г. Както всяка година, Общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган“ (AGBU) предоставя от фондовете си стипендии на студенти с арменски корени.

IMG_8621

Приоритет сред програмите на Благотворителния съюз е подпомагане образованието на младите хора по света. За да улесни кандидатстването, AGBU откри онлайн процедура, чрез която всеки може сам да влезе в системата и да кандидатства, прикачвайки необходимите документи.

Образователния департамент на Благотворителния съюз в Ню Йорк разглежда документите на кандидатите и определя размера на стипендията на база академичен успех, активност в арменската общност и финансова необходимост.

 

IMG_8631

Снимка Пловдив: Рупен Чавушян, Председател на Благотворителния съюз клон Пловдив, връчва стипендиите на пловдивските студенти Веселина Николова, Сара Погосян, Елиза Багдасарян, Димислав андонов и на Артин Кюлеменян от гр. Хасково.

На срещата през март, Председателят на „Парекордзаган“ клон Пловдив – Рупен Чавушян, в присъствието на ръководството, връчи годишните стипендии на пловдивските студенти. Той проведе разговор с младите хора, относно програмите на AGBU по света, свързани със студентите и тяхното професионално развитие като сподели за младежите от Пловдив, които пряко са участвали в тях на организираните от Благотворителния съюз проекти в Армения и Москва през последните три години: „Musical Armenia” и “Summer Internship Program”.

Stipendii-ruse

На снимките:

Русе: д-р Бохос Гаржарян, Председател на Благотворителния съюз в град Русе връчва стипендията на Мартин Карапачов

Stipendii_dobri4 (1)

Добрич: Едуар Коконян, Председател на Благотворителния съюз в град Добрич връчва стипендията на Нина Каракашева

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %