AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

За Нас НОВИНИ Парекордзагани Цайн

Председателят на AGBU Бердж Сетракян ПОЛУЧИ МЕДАЛ II степен НА РЕПУБЛИКА АРМЕНИЯ за „Заслуги към родината“ през изминалата година

0 0
Read Time:52 Second

На 26 септември 2015 г., Президентът на Армения – Серж Саркисян присъди на Бердж Сетракян, Председател на „Парекордзаган“ II степен медал на Република Армения.

Berge-Setrakian-Second-Degree-MedalГ-н Сетракян получи наградата по време на шестото заседание на Държавната комисия за координация на събития за отбелязването на стогодишнината от Геноцид за „Заслуги на родината“ и в чест на неговия принос в организирането и провеждането на възпоменателните събития през последната година, чрез спонсорираното от AGBU, по време на церемония по канонизирането на Светите мъченици от арменския геноцид, световно телевизионно излъчване.

Г-н Сетракян беше един от благодетелите и бизнесмените от Арменската диаспора, които получиха високата държавна награда в знак на признание за активната подкрепа в делата по организираното провеждане на събития за отбелязване на стогодишнината от Арменския геноцид. Президентът Саркисян връчи наградите и ги поздрави: „Бих искал да благодаря на всички, които участваха в тази решаваща мисия. Личните ми впечатления са, че никой арменец в света не остава безразличен към тези събития, благодетел или художник, дарител или журналист, демонстрант или дипломат, доброволец или служебно лице, учен или свещеник“.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %