Пловдив: Благотворително парти на Клуба на дамите

На 27.02.2016 г. се състоя традиционното пролетно тържество, организирано от Клуба на дамите към ОАБС „Парекордзаган“ – Пловдив.

„Един от символите на арменската духовност е Хачкара, който е уникален и разпространен навсякъде, където има арменци 다운로드. Ето защо, верни на традицията си за благотворителна кауза, този път събраните средства ще бъдат дарени за изработването и поставянето на Хачкар на мястото на съборената през 1971 г. Арменска църква „Сурп Степанос“ в гр. Сливен“.

Така започна водещата на български език г-жа Мери Тутян 다운로드. Нов елемент в конферанса бе майчиния език с водеща арх. Алварт Бадваганян. Двете заедно бяха подготвили и чудесна програма.

След благодарност и поздрав към официалните лица: отец Храч Мурадян – духовен пастир на арменския храм „Сурп Кеворк“ – Пловдив, съпругата на почетния консул Ехиазар Узунян – г-жа Виктория Узунян, съветникът по културните въпроси на почетния консул – д-р Ахавни Кеворкян, г-н Арсенян – един от основателите и доайен на ОАБС „Парекордзаган“, „ХОМ“ Пловдив, „Аракс“, жените от арменската църква „Сурп Кеворк“ – Пловдив, последваха бурни аплодисменти 출시일 다운로드.

Присъстващи бяха и децата от групата за изучаване на арменски език от Съботното училище към ОАБС и новосформирания „Клуб на младежите“ също към ОАБС „Парекордзаган“ от попорасналите деца от средния курс, които вече активно се  включват в подготовката на мероприятия от този род.

Блок масата бе отрупана с множество вкуснотии, по масите бяха красиво подредени хапки, сладки, питиета и др 다운로드.

Отец Храч Мурадян благослови храната и благотворителната цел на тържеството.

Започна програмата. Г-жа Бадваганян прочете на арменски стихотворението на Силва Габудикян –  „Хоск им вортун“ 다운로드. Децата от групата за изучаване на арменски език представиха театралното изпълнение на приказката „Вълкът и седемте козлета“ по режисура на арх. Бадваганян. В ролята на вълка се представи Норайр Нурикян, майката – Нази Дъртадян, козлета: Кеворк Сарян, Ашод Пивазян, Даниел Томасян, Доник Бояджиян и Саркис Кочиян 파이어폭스 유튜브 mp3 다운로드.

Всички участници в групата по арменски език се включват в разнообразните форми на обучение и поддържат връзки с централата в Ереван и с деца от други държави чрез Арменския виртуален колеж.

С поздрав към гостите се обърна и Марина Спасова, която рецитира на безупречен арменски език и много изразително стихотворението „Лърец“ на поета Бадваганян, посветено на неотдавна миналия празник Св 다운로드. Вартананц. След това Марина изпя и песента „За тебе бях“ – музика Красимир Гюлемезов и текст Явор Кирин – вече като солистка на ВИС „Еребуни“ – подготвена от г-жа Силва Долмаян – оперен артист.

Насладихме се и на виртуозното клавирно изпълнение на ученика от Музикалното училище Пловдив, лауреат на международни конкурси – Крикор Карагьозов, който изпълни „Ноктюрно“ от Шопен 워터파크 다운로드.

Последва изявата на танцьорите от група „Астхигнер“  с ръководител и хореограф Анжела Везирян-Начева.

Започна веселата част с последваща томбола. Благодарим на всички спонсори, осигурили предметите за печелившите: Фирма „Инспрес“ – г-н Рупен Чавушян, собственик на представителен салон „Шварцкоф професионал“; арменски ресторант „Ереван“  с управител Харутюн Тутян; г-жа Елизабет Кюрегян – управител на фирма „Аги-1“ 다운로드.

Специални благодарности на главния редактор на в-к „Парекордзагани цайн“ – г-жа Хрипсиме Ерниасян, която осигури книги и абинаменти за вестника за 2016 г. и на всички членки на Клуба на дамите с ръководител Аракси Мъгърдичян – организирали и положили своя труд и любов в домашно проготвените изделия 다운로드.

Водещ Ди Джей Бари, със своите фантастични умения, се погрижи за нашето добро настроение.

Благодарим на всички присъстващи, на редовните мои български приятелки, които се чувстват перфектно в арменска среда и дават скромната си лепта, своето добротворство на всяко наше мероприятие.

До нови срещи!

Силва ДОЛМАЯН

 

 

 

 

 

This entry was posted in Клуб на Дамите. Bookmark the permalink.