Танцови групи – Създаване

Танцова група „Нърени“ е създадена през 2016 година в Пловдив и функционира под крилото на ОАБС „Парекордзаган“ клон Пловдив (AGBU Plovdiv Chapter) pdf 문서.

Тя се ражда като идея от майките, които водят децата си да танцуват всяка събота в Съботното арменско училище на ОАБС „Парекордзаган“ клон Пловдив 다운로드.

Самите майки много обичат арменската музика и танци.  Според тях, от първостепенно значение е те да дават пример на децата си и да съхранят тяхната арменска идентичност 다운로드. Така, да танцуват арменски танци всяка събота се превръща в семейно занимание. Хореограф на танцова група „Нърени“ е Анжела Везирян – Начева 다운로드. Танцова група „Нърени“ участва в събития на общността и на града като Благотворителни балове, Фестивали на етносите в Пловдив и страната, тържествени програми по повод национални празници 다운로드.

 

Детската танцова група „Астхигнер“ се създава през 2014 г 다운로드. в Пловдив и функционира под крилото на ОАБС „Парекордзаган“ клон Пловдив (AGBU Plovdiv Chapter) 다운로드. В нея участват деца от 5 до 16 години. Хореограф е Анжела Везирян – Начева. Детската танцова група е участвала два пъти във Фестивал за танцови групи „Рошавата котка“, който ежегодно се провежда в град Пловдив и два пъти на фестивали извън Пловдив allshare pc 다운로드. Многобройни са участията им в Пловдив на събития на града и на общността. Появата на “Астхигнер“ винаги е предизвиквала бурни овации от публиката, която безкрайно много обичат 교세라 드라이버.

 

Юношеска танцова група „Йеразанк“ към ОАБС „Парекордзаган“ клон Пловдив е създадена през 2018 г Factorytalk view studio download. от порасналите деца, които до скоро са участвали в детската танцова група „Астхигнер“.

This entry was posted in Танцови групи. Bookmark the permalink.