AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

Танцови групи

Танцови групи – Създаване

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Танцова група „Нърени“ е създадена през 2016 година в Пловдив и функционира под крилото на ОАБС „Парекордзаган“ клон Пловдив (AGBU Plovdiv Chapter).

Тя се ражда като идея от майките, които водят децата си да танцуват всяка събота в Съботното арменско училище на ОАБС „Парекордзаган“ клон Пловдив.

Самите майки много обичат арменската музика и танци.  Според тях, от първостепенно значение е те да дават пример на децата си и да съхранят тяхната арменска идентичност. Така, да танцуват арменски танци всяка събота се превръща в семейно занимание. Хореограф на танцова група „Нърени“ е Анжела Везирян – Начева. Танцова група „Нърени“ участва в събития на общността и на града като Благотворителни балове, Фестивали на етносите в Пловдив и страната, тържествени програми по повод национални празници.

 

Детската танцова група „Астхигнер“ се създава през 2014 г. в Пловдив и функционира под крилото на ОАБС „Парекордзаган“ клон Пловдив (AGBU Plovdiv Chapter). В нея участват деца от 5 до 16 години. Хореограф е Анжела Везирян – Начева. Детската танцова група е участвала два пъти във Фестивал за танцови групи „Рошавата котка“, който ежегодно се провежда в град Пловдив и два пъти на фестивали извън Пловдив. Многобройни са участията им в Пловдив на събития на града и на общността. Появата на “Астхигнер“ винаги е предизвиквала бурни овации от публиката, която безкрайно много обичат.

 

Юношеска танцова група „Йеразанк“ към ОАБС „Парекордзаган“ клон Пловдив е създадена през 2018 г. от порасналите деца, които до скоро са участвали в детската танцова група „Астхигнер“.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %