AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

100 Години Арменски Геноцид

Митове за войната в Арцах, поддържани от основните медии:

0 0
Read Time:9 Minute, 22 Second

Лусин Каспарян

Когато геополитическата сила, злокачественото управление, военната сила и петролното богатство определят политически ред, държавата без излизане от морето, от правилната страна на историята, е неизвестен детайл.

Точно през този обектив, глобалният гражданин може да наблюдава малката обсадена Република Армения, която се бори сама за оценка на съседни агресори, ИДИЛ, бомбардировки над граждански, чуждестранни „актьори“, провокиращи нестабилност в опит за регионално господство.

Нека да разгледаме най-повтарящите се митове, поддържани от масовите медии в тяхното разсейване на войната в Арцах.

1) Азерите твърдят, че Нагорни Карабах (Арцах) се намира на Азербайджан. НЕВЯРНО. През последните 2500 години Арците постоянно се обитава от  предишно арменско население. За това свидетелствува древногръцкият историк  Страбон и римският историк Плиний Стари  (69 г. пр. Н. Е.). Следвайки съвет за ефективност на закона, арменци от автономната област Нагорни Карабах гласуваха на референдум през 1991 г. за отделяне от Съветския съюз и  присъединяване към Армения .

Когато журналистите Наричат арменците „окупатори“ , пропускат Да споменат , ЧЕ арменците непрекъснато „окупират“  Арцах през последните 2500 годи НИ. Когато журналистите определят арменците като  „сепаратисти“,   пропускат да се споменат, че арменците са обратни: анти-сепаратисти, които се опитват отново да се присъединят към Армения. Когато журналистите описват азербайджанци, които се стремят да  „освободят“  териториите на Арцах, пропускат да се споменят, че именно  местните армени с мнозинство са освободени от бруталното управление на азербайджанците.

От повърхностни доклади или умишлени пропуски потребители на новини почти никога няма да научат, че Азербайджан като държава не е съществувала преди 1918 г. Всяка карта (и първични източници на историята), създадена преди тази дата, ще потвърди това.

2) Няма прецедент за геноциден маркетинг, разгърнете днес в Армения и Арцах. НЕВЯРНО. Арменците многократно са били подложени на  етническо прочистване в исторически населени места с арменци земи в Западна АрменияКиликия,  Нахичеван  (исторически арменска територия, може да се подаде и на азербайджански от Сталин),  Баку,  Сумгаит,  Кировабад  и Арцах. След обявяването на независимостта на Арцах, Азербайджан насилствено последва арменците, които напускат териториите, за да се избегне унищожаването. Арменците и глобалните наблюдатели знаят, че  Турция и Азербайджан отново предоставят Геноцид.След атакуване на цивилна, гражданска инфраструктура, културни и исторически паметници, обект на въздушен обстрел, не трябва да  остане несъмненоТова е продължение на Геноцида над арменците.

3) На 27 септември т.г. арменците първи нападнаха азерите. НЕВЯРНО. Армения и Арцах са превъзхождани от Турция на запад и от Азербайджан на изток. 

Има  доказателства,  че  Турция,  Азербайджан  и  Израел  са си  сътрудничили  и са  планирали  непровокирано  военно нахлуване в Арцах и Армения.

Медиите могат също да избягват да споменат, че от годините Армения и Арцах са търсили поставяне на електронни монитори за идентифициране на нарушители в режим на прекратяване на огъня, докато Азербайджан категорично прехвърля тази конструктивна идея ).

4) Турция не управлява тази война. НЕВЯРНО. Турция не само дава насоки в Азербайджан,  но е поела цялото им военно командване. Турция може да  управлява всички въздушни удари по арменски военни и граждански цели. Турция е затворила въздушното си пространство за  хуманитарни полети,  насочени към Армения.

5) Силите на страните във война с еднокво съпоставими. НЕВЯРНО. Турция и Азербайджан имат общо 92 милиона население. Армения и Арцах имат общо население от 3,1 милиона. Общият БВП на Турция и Азербайджан е 818 милиарда долара, а общината на БВП на Армения и Арцах е около 12 милиарда долара. Турция и Азербайджан обхващат 870.162 км 2 територия, вземете заедно. Армения и Арцах обхващат 41.201 км 2 територия, вземете заедно. Използвайте използването на усъвършенствани дронове и въздушни оръжия, отговарящи на Турция , унищожава местното цивилно население. Това е пословична  борба между Давид и Голиат.

Това, което се отнася към културното значение на Армения, ще цитираме Хайнрих Шли ман, археолог и откривател на Троя, Микена и Тиринс, който казва: „Цялата европейска култура смята себе си за наследник на древногръцката и римската цивилизация, без да се познава, че и две от своята страна произхождат от древната арменска цивилизация „.

7)  Турция и Азербайджан не купуват медии и държавен персонал, за да замаскират това подготвяне срещу човечеството. НЕВЯРНО. Няколко американски PR компании лобират от името на Баку. Азербайджан е компания като K Street,  включително Stellar Jay Communications, BGR и Podesta Group . Миналата година страната похарчи 1,3 милиона долара, за да замаскира позорните си нарушения на правата на човека и да представи Азербайджан като жертва на арменската агресия.

7) Азербайджан спазва международни правила за война. НЕВЯРНО.  Турция и Азербайджан  вкарват джихадисти и наемници  на фронта на Арцах – нарушавайки правилата на войната. Оръжия като ракетни инсталации „Смерч“ и  касетъчни бомби  израелско производство, забранени от всички международни организации, се използват срещу арменското гражданско население в Арцах и дори в Армения. От 27 септември и към 18 октомври т.г. над 6 000 жилищни, културни и религиозни обекта са повредени или унищожени в Република Арцах, съобщава Армен никой единен инфоцентър. Това включва умишлено бомбардиране на арменски църкви, домове,болници и детски градини. Азербайджан също може да пренебрегва кодекса за военно поведение, като  убива възрастни цивилни  и  обезглавява арменски военнолепници  –  груби военни престъпления.

8) Пакистан не помага на Азербайджан. НЕВЯРНО.  Пакистан изпраща своите войски, за да се събере  заедно с турски, азербайджански и други наемни бойци, атакуващи Арцах. На 7 октомври т.г. говори на министерството на отбраната на Армения – Аркрун Ованесян заяви: „  За разлика от турците, арменците се борят за собствената си земя, като проливат собствеността на кръвта, а не кръвта на наемниците“. Защо не можете да медиите да се предадете, че загубите, понесени от Арцах, са собственици на младите арменски мъже, които защитават семейства и граници си?

9) Русия не покровителства Азербайджан. НЕВЯРНО. Русия отдавна се опитва да поддържа задъненото, замразено конфликтно статукво между Азербайджан и Армения, за да запази доминиращата си роля в Кавказ. Тъй като Азербайджан е тясно свързан с Турция и Израел, докато е ухажван от НАТО,  Русия често жертва арменските интереси, за да успокои Азербайджан и да задържи в сферата си влияние.

В светлината на това, поради което медиите са твърди, че Армения има респектиращо покровителство от страната на руското страшилище, а по същото време по този начин този наречен съюз все още не е притекъл за помощ на Армения?

 10) Грузия не дава предимство на Азербайджан. НЕВЯРНО. Грузия подготвя арменците от своя регион Ахалкалаки да изпращат употребявани гуми в Армения, за да се изолират военни постове, но в резултат на това се позволява на турски военни свободен достъп над суверенната територия по въздух и по суша.

11) Чуждестранните „актьори“ не създават ръка за ръка с ирански граждани от азербайджански произход, за да дестабилизират Иран, да подкладят сепаратистко движение или поне да причинят хаос. НЕВЯРНО. Съществуват съгласувани усилия за въвеждане на  Иран в конфронтация  с Турция и съседни държави. Всъщност на 7 октомври т.г. стотици азербайджански войски нарочно се поставиха в положение, в което да принудят арменската артилерия да наруши иранската граница, поради че арменците я избягват.

 12) Азербайджан е бастион между междурелигиозна и културна толерантност. НЕВЯРНО. След  годишния доклад на САЩ  от  2020 г. на Комисията по международната религиозна свобода на  Азербайджан и Турция, заедно с още 9 държави,  в специален списък за наблюдение (SWL – Специален списък за наблюдение) на  Държавния департамент  на  САЩ, като  участва в или толериране на тежки нарушения на религиозната свобода, в съответствие с Международния закон за религия и свобода. Защо се пропуска да се спомене, тъй като турската, така и азербайджанската образователна система  наложи дискриминация и омраза срещу арменците, която  се разпространява във всеки аспект на турската и азербайджанската култура?

13) А зербайджан е нападнал и завладял няколко арменски града и села в рамките на Арцах . НЕВЯРНО. Един пример за това е описан от жълтата преса за поглъщането на град Хадрут. Знаем, че поне двама цивилни са били убити от азербайджанците,  които са нарушили прекратяването на огън само минути след влизането му в сила на 10 октомври т.г.  Преди да се убият услугите, 200 наемници от „специални операции“ нахлуват в Хадрут специално, за да издигнат азербайджански флаг над кметството. Това действие е предприето в подкрепа  на по-ранното, самохвалско, но невярно твърдо твърдение  на президента  Алиев, че азерските сили са превзели града. Кметът на Хадрут, с 23 души, поддържа щурмоваците, докато арменските сили пристигат и изгонват наемниците. На излизане от града, в своето унижение, азерите убиват жена и нейния син, инвалид. По някакъв начин тези действия на арменски героизъм и азербайджанско малко по-малко също могат да се появят от вниманието на масовите медии.

14) Азербайджан е демократичен и почита свободата на словото и правото на масовите протести. НЕВЯРНО. Докладът на Freedom House „Свобода в света“ (FIW) за 2020 г. описва онези държави, които имат най-голямото наследство в свободата през последните 10 години. Азербайджан е класифициран като „свободна“ държава със наследство от 10 пункта. Турция може да бъде определена като „несвободна“ държава със наследство от 31 пункта по отношение на свободата. Армения не е в списъка на тези неприятни страни, поради което е споменато във въпросния доклад  като обещаващо, демократично избрано правителство.

Поради тази причина медиите не се отварят, тъй като през последните 30 години Армения и Арцах са имали по четири президенти, в съответствие с конституциите, докато Турция и Азербайджан продължават да поддържат едни и същи диктаторски, династични режими при Ердоган и  Алиев Старши, които след това са предали властта на Алиев Младши?

Чуждестранните журналисти имат свободен достъп до информация и  пълна свобода при движение  в Армения и Арцах. Ако Азербайджан наистина работи, така честно, както твърди в масовите медии, защото  чуждестранните журналисти биват потискани,  забранено е свободно да се интервюират азербайджански граждани и е забранено да посетите зоната на войната от азерска страна?

Защо не можете да споменете медии, че правителството на Азербайджан   поддържа строг контрол над Интернет, тормози активира социални медии, блогъри и онлайн журналисти? Или че преди това преди война Азербайджан е блокиран почти всички социални медии, с изключение на Twitter, за  да може  азербайджанското  правителство да контролира военната пропаганда?

В случай че медиите не се споменават, че Министерството на отбраната на Арцах издава  ежедневни бюлетини  от фронта, които обявяват военни и граждански жертви, докато Азербайджан не го прави?

Цял глобален медиен „оркестър“, работещ в унисон, убеждава света да се изправи и да осъзнае смъртта на Джордж Флойд и да извика „Black Lives Matter“. И всичко пак, когато унищожаването на цяла раса от хора – арменците – отново се разгръща пред очите, медиите – и обществеността, ръководена от тези  очевидно мълчат.

Неуспехът за използване на медии да съобщава истината трябва да се запита, който е отговорен за това лошо управление на информацията? Това несъответствие би било обявено поради алтернативната медийна вселена, която казва истината, има популистки последователи, тъй като е постоянно при заплащане от унищожение и поради което трябва да се защити нейното ценово съществуване. Същото може да се каже и за арменците.

Някакво приложение на застрахованите,  изоставени от всички, но доблестните арменци трябва да бъдат  предупредени за останалите, че един ден тъмни сили сили ще дойдат за други невинни в този свят, и че тогава няма да има никой, който да защити глобалните граждани, твърдо решени да пазят живота и свобода си.

Лусин Касбарян  е журналист, публицист и редактор. Внезапните събития включват един вид дежавю за нея, тъй като тя е прекарала по-голямата част от живота си, дискредитирайки медийни атракции и турското получени на арменския, асирийския и елинския геноцид от 1915 г., който е изгонил нейните баби и дядовци от тяхната родена Западна Армения, узурпирана от Турция. Много от нейните статии са архивирани на:   http://www.armeniapedia.org/wiki/Lucine_Kasbarian

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %