AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

НОВИНИ Танцови групи

Уоркшоп с танцьорите от „Йеразанк“

0 0
Read Time:1 Minute, 43 Second
  • Публичното говорене е неразделна част от живота на човек. Дали за бизнес, обществени ангажименти, сценични изяви или презентации, които все по-често се сблъскваме по пътя ни към кариерно развитие, ние трябва да сме подготвени, споделя Хрипсиме Нурикян Председателя на ОАБС „Парекордзаган“ – Пловдив.

По тази причина през м. март т.г. се проведе уоркшоп с младежите от танцова група „Йеразанк“. В салона на Арменския културен дом в Пловдив се разигра една различна репетиция.

  • Как го правим?! – със страст, любов и време, казва Хрипсиме Нурикян. Успехът на публичното говорене зависи от много фактори, като се има предвид, че е възможно да се преодолее страхът от публичната изява. Специалният интерактивен уъркшоп, с младежката танцова група, на която присъстваха и танцьорите от град Хасково, които са част от „Йеразанк“ бе с Гарбис Тавитян. Той е експерт по публично говорене и от няколко години е в България. Имайки предвид неговия опит в САЩ и преди това в България, когато е работил с прочутият актьор Тодор Колев и незабравимият режисьор проф. Крикор Азарян, счетохме, че е най-подходящо да започнем с него работата по разчупване, контрол на страха, дишане, увереност и други техники, свързани със сценичното поведение на нашите танцьори.

Уоркшопа бе съобразен с възрастта на танцьорите, затова и акцентите бяха основно върху интерактивни дихателни упражнения, отпускане душевно и емоционално без притеснения в тялото, техники за преодоляване на сценичната треска, създаване на контакт по между им,  поддържането на положителна нагласа по време на изпълненията на сцена и др.

Гарбис Тавитян завладя сърцата на младежите, които откровено написаха в групата своите впечатления:

Лидия: Никога досега не съм правила нещо толкова яко! Адски много ми хареса, надявам се пак да го направим

Ашот: Беше интересно, отпускащо, зареждащо, нещо ново. Хареса ми. Имаше енергия, близост, опознаване. Ще се радвам пак да го повторим.

Анахид; Благодаря/им за възможността и хубавата репетиция.

Ирина Андре: Беше наистина много зареждащи и полезно. Помислете над това да го правим по-често.

Мариза: Аз също съм много очарована! Мисля, че всеки е имал нужда т нещо подобно. Надявам се да го правим по- често.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %