AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

НОВИНИ Танцови групи

ЕКОЛОГИЯ на ДУШАТА

0 0
Read Time:2 Minute, 17 Second

Толерантността е изкуство и тя се възпитава всеки ден!

Споделеното участие на различните етноси в спектакъла  „ЕКОЛОГИЯ на ДУШАТА“ отново превърна в празник срещата ни с „Мостове“ – Източно европейски форум за диалог, в който участваха и младежка танцова група „Йеразанг“ и детска танцова група ,,Астхикнер“ къ ОАБС „Парекордзаган“ – Пловдив.

Той се проведе на 5 февруари 2022 г. в Дома на културата ,,Борис Христов“ град Пловдив и бе част от Седмицата на ООН за религиозна толерантност.

  • Думите не стигат, за да опишем магията, която се случи в събота. Децата на Bridges – Eastern European Forum for Dialogue (Мостове – Източно европейски форум за диалог) завладяха сцената и докоснаха душите на публиката! Насладихме се на красив букет от артистични изпълнения – песни, танци, класически произведения и още нещо: ентусиазмът, мотивацията, енергията на участниците можеха да се почувстват във въздуха, а всички те заедно доказаха, че когато сме обединени в една обща кауза, чудесата наистина съществуват!, сподели Ангелина Владикова, Председател на „Мостове“ и добави – Толерантността е изкуство и то се възпитава всеки ден!

Емоционалният спектакъл имаше общочовешки цели – да гради мостове между творчеството на младите хора, общочовешките ценности и постигането на хармония между различните религии.

Във всяко събитие на „Мостове“ Благотворителния съюз в Пловдив участва със свои представители и допринася в годините (началото бе през 2016 г.) за сближаването и опознаването на различните религиозни общности, които хармонично съжителстват в нашия град и в нашата родина. Това, което преследва „Мостове“ е постигнато, в рамките на България и вече излиза на международната сцена, като привлича участници от други страни, а така също и участва на международни детски лагери с представители от България.

Младежка танцова група „Йеразанк“
  • ЕКОЛОГИЯ на ДУШАТА е едно събитие, което показа плодовете на години труд, постоянство и отдаденост. Децата, които събираме на летните лагери на Bridges – Eastern European Forum for Dialogue са надеждата за приемственост в диалога между религиите. Будни, талантливи, лъчезарни млади хора плетат мрежата на нещо голямо, което през 2016 г. на нас с Ангелина Владикова и Ангел Филипов ни се виждаше като скромен опит да съберем деца от различни вероизповедания. Да създадем условия да се опознаят и да започнат да се разбират по-добре, като търсят пътища едни към други чрез изкуството“, прочувствено се обърна към присъстващите и Светлана Караджова.
Председателят на „Мостове“ – Ангелина Владикова и Светлана Караджова

Детска танцова група „Астхигнер“ и младежката „Йеразанк“ с худ. ръководител Анжела Везирян-Начева оцветиха празничния ден и показаха, че мирът е важен за нас, а той се постига с хармония на духа и толерантност към различните религии. Това е част и от нашето гражданско съзнание, част е от семейното възпитание и отношение сред обществото, което е дало шанс и на арменския етнос да намери своето място в България, да се утвърди и просперира.

фотографи Калина Борисова и @Boris Borisov

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %