AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

Танцови групи

AGBU Пловдив: АБИТУРИЕНТИТЕ ПОЛЕТЯХА С БАЛОН

0 0
Read Time:2 Minute, 20 Second

През м. май 2022 г., младежите от танцова група „Йеразнк“ на ОАБС „Парекордзаган“ – Пловдив и техните ръководители – Хрипсиме Нурикян – Председател и Анжела Везирян Начева – хореограф, бяха част от тържество, организирано за младежите – абитуриенти от танцовата група – Моника, Симона, Ани и Ашот. Освен доброто настроение, което всеки донесе със себе си, те бяха подготвили изненада за своите приятели, които трябваше някак силно и трайно да запомнят този миг от своя живот – новият път, на който стъпват за първи път!

Идеите на младите хора винаги се конкурират с тези на възрастните в полза на първите. Въпросите при тях бързо намират решение, а идеите им са новаторски, дръзки и носят мощна емоция.

Въпросът, който си задават месеци, преди абитуриентския бал на своите приятели е – какъв да е подаръка, колко оригинален, на всеки поотделно ли да бъде, бързо намира отговор – дали пък да не е Полет с балон? С всеобщо одобрение парите са събрани и емоционалния подарък е запечатан в плик.

В деня на неговото връчване, четиримата трябва да намерят отговора на една гатанка – тя ще им даде представа, но само на пръв поглед, какъв всъщност е той…

Не помня гатанката, честно казано, но си спомням, че не ми трябваше дълго време да осъзная за какво всъщност става въпрос. Разбира се, много се зарадвах, тъй като никога не съм била на балон и със сигурност успяха да ни изненадат и четиримата, особено и с видео колажа с наши снимки, който бяха подготвили! Обичам такъв вид изживявания и нямам страхове от високото, така че бях много развълнувана преди и по време на полета, сподели Ани Геворгян.

Когато намерихме отговора на гатанката, в първия момент не осъзнах какво точно означава подаръка. После краката ми се подкосиха. Осъзнаването дойде бавно и тогава  ме завладя нетърпение, разказва пред нас Ашот Пивазян. Летяхме повече от час, а на мен не ми се слизаше. Времето бе спокойно. Нямаше вятър, а бяхме и в сигурни ръце.

Помня гатанката, гласеше “Ако го надуеш ще лети, ако го боднеш ще изгърми”. Разбира се, че изпитах вълнение, когато научих какъв е подаръка. А по време на полета се чувствах прекрасно, казва Симона Нерсесян.

Не изпитах страх, даже ми стана весело. Пак бих  го направила, смело заявява пред нас Моника Шишманян. Полета ни бе отменен със седмица, не само заради трудността четиримата да си съчетаем времето, а и заради дъждовното време. Казаха ни, че летенето с балон лекува страха от височина, заглъхват ти ушите … Но все пак го направихме!

Вероятно горе, във височината от над 1000 м, всеки от тях е съпоставил други епизоди от своя живот с това изживяване, когато оставаш без опора, разчиташ само на водача си или силно стискаш приятелска ръка ? Е, те вече знаят, че не е страшно да застанеш пред предизвикателствата, дори и сам, но е далеч по-добре ако до теб застане приятел.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %