AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

Дейности НОВИНИ Танцови групи

Спектакъл Gift of Love

0 0
Read Time:1 Minute, 57 Second

На 9-ти февруари 2024 г., Епископската базилика на Филипопол беше домакин на специалния спектакъл Gift of Love, организиран от сдружение „Мостове“(Bridges – Eastern European Forum for Dialogue), с участието на вокалните и танцови групи към ОАБС „Парекордзаган“ Пловдив.

Приветствие към гости и участници поднесе председателят на сдружение „Мостове“ – Ангелина Владикова.

Събитието събра на едно място даровити млади изпълнители от различни религиозни общности и се състоя по повод утвърдената през 2010 г. от ООН Седмица на религиозната толерантност и хармония.Събитието беше под патронажа на посланика на Република Австрия – г-жа Андреа Икич-Бьом, която откри събитието с думите, че Епископската базилика е най-подходящото място, което дава усещане за хармония и дух.

Специална чест оказа с присъствието си отец Храч Мурадян, духовен пастир на арменците в Пловдив.

Н.Пр. Посланикът на Република Австрия – г-жа Андреа Икич-Бьом (най-вляво), председателят на сдружение „Мостове“ – Ангелина Владикова (четвърта от ляво на дясно), Н.Б. отец Храч Мурадян, духовен пастир на арменският храм „Сурп Кеворк“ – Пловдив, председателят на AGBU Пловдив – Хрипсиме Нурикян (първата от дясно).

Сдружение „Мостове“ благодари на всички, които бяха част от концерта Gift of Love посветен на международната седмица на междурелигиозната толерантност, в който взехме участие по покана на нашите дългогодишни партньори oт Bridges – Eastern European Forum for Dialogue.

Вокалните и танцови групи към ОАБС „Парекордзаган“ – Пловдив (с хореограф Анжела Везирян-Начева  и музикален ръководител Ламара Задоян) взеха специално участие и заслужиха топлите аплодисменти на публиката.

Специално за събитието гостуваха Марина Спасова, дългогодишен солист на ВИС „Еребуни“, която се присъедини към вокалистите на Зартонк с песента „Им Покриг Хайреник“, както и в съпровод на живо за публиката на концерта върху платното твори Ирина Андре Чавушян – председател на студентски съвет към АМТИИ Пловдив, и активен член на младежкия клуб към AGBU Пловдив.

Част от танцов състав „Йеразанк“ към AGBU Пловдив

Ето какво сподели председателката на „Парекордзаган“ – Пловдив – г-жа Хрипсиме Нурикян:

„Участниците бяха прекрасни, красиви, талантливи, блестяха на сцената. Гордеех се безмерно от изпълненията и жарта на нашите състави в моментите в които бяха на сцената и виждах възхитата в очите на публиката и чувах неспирните аплодисменти!

Поздравявам двете ръководителки за неуморния труд, който полагат, за постоянството с което се отнасят към работата си!“

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %