AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

Парекордзагани Цайн

КАКВО Е СТОТНИЯТ БРОЙ !?

0 0
Read Time:5 Minute, 0 Second

На първо място повод да благодарим на всички рекламодатели, които от самото начало до ден днешен вярват в нас. Ние високо ценим тяхното доверие и интелигентност в избора на вестник „Парекордзагани цайн“ като най-подходящата медия за рекламиране. Днес искаме искрено да благодарим на всички читатели, чиито интерес и лоялност към вестника растат с всеки изминат ден и ни зареждат с още повече амбиция и желание за професионално израстване. Благодарим и на тези, които по свой специфичен начин изразяват липсата си на безразличие към вестник „Парекордзагани цайн“ и ни създават допълнителен стимул и самочувствие.

WordPress plugin

Powered by Cincopa Media Platform for your website and Cincopa MediaSend for file transfer.
За много от вас не е тайна, че „Парекордзагани цайн“ е един  етнически вестник, върху който основният ни екип работи през последните 8 години. Той, безспорно, е сред най-успешните проекти на ОАБС „Парекордзаган” – Пловдив.
Ние си даваме сметка, че нашите читатели от САЩ, Македония, Австрия,Франция, Армения и други страни имат най-различни интереси и мнения по различни въпроси, което е едно допълнително предизвикателство за нас в постигането на основната ни цел – максимално доближаване до интересите на нашите активни и потенциални читатели. Вестник „Парекордзагани цайн“ не само че напълно осъзнава отговорностите си към арменската общност, но и ги счита за свой първи приоритет. В този смисъл ще продължаваме да подкрепяме всички позитивни и градивни усилия на отделни личности, организации и институции, които работят за благото и успешното развитие на арменската общност. В същото време ще противодействаме срещу проявите на глупост в различните й измерения, както и ще се стремим да бъдем по-внимателни, за да не ставаме неволни проводници на глупостта.
Важен приоритет на вестник „Парекордзагани цайн“ е даването на все повече гласност за успехите на наши сънародници, а също така и тяхното успешно приобщаване към нашата общност. Междувременно вестникът ще продължава да разобличава и блокира разпространяването на стари и нови заблуди, от които не печели никой, включително и техните създатели.
Ние имаме, но ще търсим постоянно нови съмишленици в решаването на важните за нас задачи, защото само с колективни усилия могат да бъдат постигнати сериозни успехи.

редколегия

 РЕДАКЦИОННА ПОЩА

 Честит юбилей  „100“ на любимия „Парекордзагани цайн“

 

Числото 100 е мерило в политиката за извършеното от президент, правителството и други държавни учреждения.

Какво стори със своите сто броя вестникът? Премина седемте години на растежа.     Израсна с интелигентна мисъл, която има какво да каже на читателите си. Редовно увеличава рубриките си. Не отразява само живота на ОАБС „Парекордзаган“, а дава възможност за изява на много сфери от живота, историята и изкуството. Може би най-ценното качество на екипа е, че не „висят“ пред компютрите да копират от интернет като някои други издания, а сами пишат и създават материалите за вестника. Моите сърдечни адмирации на целия екип, който твори и списва вестника, в който всеки може да намери нещо за себе си.

Бих желал да държа в ръцете си и хилядния брой, но това може да се осъществи, ако любимият вестник стане ежедневник. Желая го от сърце на целия прекрасен екип и ги поздравявам с юбилейния брой.

 

 Гаро Ахчиян

За стотния брой на в-к „ Парекордзагани цайн”- сто думи на съпричастие и благодарност

 

На г-н Рупен Чавушян, г-жа Хрипсиме  Ерниасян и редакционната колегия на вестник „ Парекордзагани цайн” – Пловдив изразявам като арменец и гражданин своята дълбока съпричастност  към тяхната  кауза и техните инициативи. Като  автор на публикации, намерили  благосклонен прием  във вестника, и като читател, който получава от него ценни  познания от  общокултурен и национален характер, честитя   своеобразния  му    юбилей с пожелание за   творческо  и общественополезно  дълголетие.

Добрата журналистика укорява недъзите и  поощрява добрините. Тя не е съдник, а пътепоказател на бъдащето. Нейна задача е да помага за   човешкото духовно израстване. Пред тази журналистика, която виждам убедително отразена  в изданията на вестника – моят човешки  поклон!

                                Доц. по право Масис Хаджолян

НАШИЯТ ГЛАС

 

Вестник “Парекордзагани цайн”, издание на ОАБС „Парекордзаган” – клон Пловдив е значим, ярко видим и отговорен представител на публицистичната общност в България. Той е вестник на сериозния и задълбочен интерес към живота и човека, към вълненията и желанията на читателите днес, вестник на хуманистичното и нравственото присъствие в ежедневието. Ценностното, значимото, същественото и като теми, и като отношение в нашето колкото глобално, толкова и локализирано съвремие, са в полезрението му, а мащабното мислене, актуалната проблематика и устойчивостта на позициите му го правят търсен и предпочитан в широк обществен план.

Не само арменците, но и много българи четат и препрочитат в. „Парекордзагани цайн”. Много представители на руската диаспора  в България, както и в самата Русия, където от него се интересуват и много арменци, с интерес наблюдават развитието му, участват с материали и обогатяват духовното му пространство. Правят го  заради наложената във вестника прагматичност и висока култура към проблемите, които разисква, заради високата художественост и естетическата издържаност на голяма част от статиите, заради професионализма и публицистичната класа, превръщащи всеки брой в публицистичен шедьовър. Не само качеството на вестника, стигнал своя 100-тен брой, е възходящо. Възходящо, градивно като неговото естествено развитие е читателското мнение и удовлетвореност: заради разнообразието на рубриките, заради широкия му диапазон и гражданската проблематика, заради отношението му към всички сфери на живота – една светлина, олицетворяваща светлината на словото и висотата на идеите. След 25, 50, 75 – 100 е най-високата юбилейна цифра! Уважаеми приятели, нивото на в. „Парекордзагани цайн” респектира и предизвиква уважение, задължава и радва, дава пример и ни прави горди. Редколегията и редакционният съвет на в. „Литература и Общество” ви честитим голямото достижение: 100 броя на в. „Парекордзагани цайн” и изразяваме своята братска съпричастност, любов и доверие, както и дълбокото си уважение към ръководителите и екипа ви. Гордост е за нас, че работим заедно в името на благоденствието и развитието на нашето демократично общество, както и за развитието на публицистиката и културните хоризонти в Р България. Честит 100-тен брой! Нека всеки следващ брой да напомня за този превзет връх и да съхранява юбилейната радост в душите ни!

 Станислав Пенев – главен редактор

на в „Литература и Общество” (Национален вестник за литература, изкуство и обществен живот, издаван в гр. Варна)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %