AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

Съботно Училище

ДЗАХГАЗАРТ – НОВИ ПРОЛЕТНИ НАДЕЖДИ

0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Тази година на 24 март пловдивчани получиха по случай Дзахгазарт вълнуващ подарък от „Парекордзаган” клон Пловдив– пролетно разцъфтелите таланти на своите деца. В залата на Арменския културен дом в Пловдив бяха представени две нови театрални постановки на Детска Театрална Трупа „Малвина Манукян”, с режисьор Варта Марукян, изпълнения на солисти от естрадното студио с ръководител Теодора Чернева и на децата от Съботното училище към Благотворителния съюз с преподавател Кристина Келемян.

Всички с нетърпение очакваха да видят двете нови постановки на театралната трупа. Децата представиха  две пиеси по текстове на класиците на арменската литература Ованес Туманян и Аведик Исаакян. Поучителните истории „Глупакът” и „Този никой съм аз” приковаха вниманието на публиката. Малките артисти показаха сериозно отношение към художествения текст. Много интересно режисьорско решение бе въвеждането на автора като персонаж в пиесите. Тази нелека задача беше изпълнена от Микаел Кеворкян /в ролята на Ованес Туманян/ и Варужан Бояджиян /в ролята на Аведик Исаакян/. Аплодисментите на публиката бяха продължителни и от сърце, а за първи път по достойнство бе оценена ролята на суфльорите и на изпълнителите на специални ефекти Инес Геворкян и Мадлен Бъздикян. Изработване на костюмите и декора бяха на Гохар Кочарян  и  Алвард Баваганян, които винаги помагат на всяка подобна инициатива с много всеотдайност.

Вълнуващ рециталът от стихове на арменски език, представиха  децата от Съботното училище с ръководител Кристина Келемян. С песен се представиха Марина Спасова и Ивана Муцкова която е носител на трета награда на  Националния конкурс „Орфеева дарба”, София за 2013 г., с музикален педагог Теодора Чернева.

Накрая дойде и най-усмихнатата изненада – от красиво декорирани кошнички към публиката тръгнаха пролетни късметчета. Децата бяха написали различни пожелания върху разноцветни пеперудки, които бяха изрязали от цветна хартия. Всеки от нас получи своето късметче и така отнесе със себе си радост и нови надежди.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %