AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

Дейности Танцови групи

„Парекордзаган“ клон Пловдив изпрати трима участници в Музикалната програма на AGBU в Армения

0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

На 14 юли т.г. от Пловдив заминаха за Армения трима младежи, които ще участват в програмата на AGBU Musical Armenia 2013. Анахид Татеосян, Агоп Татеосян и Елиз Гагосян ще представят за първи път „Парекордзаган“ Пловдив в програмата на AGBU, която се провежда за втора година. И тримата участници ще посетят Армения за първи път.

musical_armenia

Дни преди заминаването им те се срещнаха с Р. Чавушян, председател на пловдивския клон.  С вълнение те разговаряха с председателя, който им поясни важността от тяхното участие в програмата, както и усилията на „Парекордзаган“ чрез различни форми да обединява младежите по света, да пази арменското културно наследство и да развива талантливите млади хора, като им открива възможности за професионално израстване, които са по силите на една голяма и стабилна организация, каквато е „Парекордзаган“. На срещата, която се проведе в офиса на „Парекордзаган“ в Пловдив бяха разисквани  детайлно всички процедури по пътуването и четириседмичното пребиваване на младите хора в Армения.

Сърцето на арменската култура се върти около музиката, танца и театрални изкуства в продължение на векове. Концертните  зали и театри на Ереван предлагат забавления и по-дълбока връзка с историята на Армения и богата културна традиция.

По време на престоя си в Армения, участниците в програмата ще срещнат някои различия с  местните хора и обичаи. Някои от тях за първи път ще посетят Отечеството си. Интегрирането с местните арменци е един от най-добрите начини да се намерят общите черти и позитивната нагласа на нашите сънародници.

Подробности четете в следващия (119) брой на вестник “Парекордзагани Цайн”

 

Leave a Reply

Logged in as gantegh. Log out?

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %