AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

"Еребуни"

„Песента на ФЕНИКСА”

0 0
Read Time:2 Minute, 8 Second

ПЛОВДИВ. Арменски Културен Дом:

14 06.2014 г.

Презентация на новия албум на ВИС „Еребуни”

към ОАБС „Парекордзган” клон Пловдив

„Песента на ФЕНИКСА”

Запомнящ се и много вълнуващ за публиката, която изпълни Арменския културен дом в дъждовния съботен ден, бе представянето на „Песента на ФЕНИКСА” – Новия албум на групата, спонсориран с лични средства от председателя на „Парекордзаган” клон Пловдив Рупен Чавушян.

 Конферансието и солистка на групата Елиз Гагосян, сподели огромната радост на състава, от факта, че новият албум е вече готов. Освен огромния труд на инструменталистите и певците, за да види бял свят този диск, е нужен и човек с голямо сърце, за да ни подаде ръка, за да ни окуражава и помага. Този човек е председателят на „Парекордзаган“ клон Пловдив Рупен Чавушян. Инициативата на г-н Чавушян да издава дискове, с лични средства, с цел популяризиране на арменската песен, започва с издаването на албума “Обич” на Мери Мовсесян-Калудова от Бургас. От реализираните продажби на този диск стана възможно и издаването на новото CD с песните на Вокално Инструментален Ансамбъл „Еребуни”.От продажбите на този диск пък ще зависи и издаването на следващия, който ще бъде предложен. Група „Еребуни” сърдечно Благодари на г-н Чавушян!

„Гърците са вярвали, че Фениксът живее в Арабия край прохладен извор. Всяка сутрин при пукването на зората тя се къпе в извора и пее толкова прекрасно, че Аполон, запленен от гласа ѝ, спира колесницата си, за да се наслади на песента ѝ. Нарекохме новия ни албум „Песента на феникса”. Свързахме нашите асоциации с тази митична и огнена птица, символ на безсмъртието, живота след смъртта, триумфа над бедствията, на огъня и живота, на новото начало, на божественото и Любовта”-разказа водещата, Елиз Гагосян.

Групата изпълни песни, които са включени в новото CD. Същевременно представи и нови солисти: Даниела Дердерян- Стефопулос и Елиз Гагосян.

В репертоара на групата една песен винаги е съпътствала концертните ни изяви и е присъствала във всеки диск на групата. Тя емоционално е свързана с Томи Тумаян, който не е вече между нас. Изпети са много дуети както популярни, емблематични и шлагерни песни, така и с модерно звучене. В новият ни диск, са подбрани 14 нови песни на групата, но „Ереван Еребуни” и „Хаи ачкер”, винаги ще бъдат между тях.

 Солисти: Таки Мелконян, Симона Пачаджян, Даниела Дердерян-Стефополус, Елиз Гагосян и Хари Шишманян

Оркестър в състав: Ардаш Ерниасян – соло китара и бозуки-ръководител на ВИС „Еребуни”, Пламен Манафски – соло китара, Ани Гелгелян – йоника, Рупен Топчиян – бас китара, Михран Бъздуикян – барабани и Агоп Караохлуян – перкусии

Подробности четете в бр. 136 на вестник „Парекордзагани цайн” и в Арменски информационен сайт „Гантех Арарадян”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %