AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

"Еребуни"

ПЕСЕНТА НА ФЕНИКСА ЗВУЧА В МОРСКАТА ни СТОЛИЦА – ВАРНА

0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

На 30 юни т.г., ВИС „Еребуни“ към ОАБС „Парекордзаган“ клон Пловдив гостува на сънародниците ни от град Варна, по покана на месната организация на Благотворителния съюз.

В залата на Младежкия дом в 19:30 ч. се събраха ценителите на арменската музика, сред тях бяха Архимандрит Исахак Похосян, кандидат за Архиерей на Арменската епархия в България, Н.Б. отец Бардухимеос, духовен пастир на арменския храм в града – „Сурп Саркис“, Председателят на Епархийския съвет – Антраник Шакариян и Председателят на Църковното настоятелство – Масис Багдатян. Музиката се изливаше от сърцата на музикантите и солистите, почти заглушена от аплодисментите на публиката. Продължилият повече от час концерт повдигна настроението на всички присъстващи – музиканти и слушатели. Топли думи към пазителите на духовната ни идентичност и култура отправи към ВИС „Еребуни“ Архимандрит Исахак Похосян.

Erebuni_Varna (2)

Прозвучаха песни от последния албум на групата – „Песента на феникса“. Водещите Симона Пачаджян и Таки Мелконян разказаха как е създаден диска, припомниха първите ръководители на групата, отдадоха почит към паметта на основателя на „Еребуни“ – Агоп Дайджанян, а песента „Хаи ачкер“ посветиха на ръководители и участници в „Еребуни“, които не са между нас – Агоп Дайджанян, Мардик Месчиян, Кеворк Четинян, Томас Тумаян, Саркис Саркисян.

От името на ВИС „Еребуни“ и ОАБС „Парекордзаган“ клон Пловдив на г-н Шакариян бе поднесена картина на Стария Пловдив, с благодарност за поканата и осъществения, с неговото изключително съдействие, концерт във град Варна.

Erebuni_Varna (5)

Красиво аранжирани кошници с цветя бяха поднесени от името на „Парекордзаган“ – Варна и Църковното настоятелство при храм „Сурп Саркис“.

Изпълнителите от групата сърдечно благодарят на Силва Бейлерян от Варна, която координира цялостната организация, свързана с гостуването на ВИС „Еребуни“ и създаде изключителни удобства и приятни мигове по време на двудневното им гостуване в града.

Организационния живот в града кипи в няколко посоки. Честванията, свързани със 100-годишнината от Арменския геноцид не са отшумели и до днес. Дни преди концерта, в двора на арменския храм „Сурп Саркис“ бе открит паметник на арменските федаини, седмица преди това читалище „Сурп Саркис“ представи голям концерт, а в деня на нашето гостуване, пред варненската арменска общност бе представен едният от тримата кандидати за Архиерей на Арменската епархия в България.

Културният календар на сънародниците ни от град Варна е пълен и занапред. Пожелаваме им попътен вятър и сили да продължат родолюбивата си и патриотична дейност в името на нашата обща цел – запазването ни като арменци!

ПЦ

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %