Председателят на AGBU Бердж Сетракян ПОЛУЧИ МЕДАЛ II степен НА РЕПУБЛИКА АРМЕНИЯ за „Заслуги към родината“ през изминалата година

На 26 септември 2015 г., Президентът на Армения – Серж Саркисян присъди на Бердж Сетракян, Председател на „Парекордзаган“ II степен медал на Република Армения.

Berge-Setrakian-Second-Degree-MedalГ-н Сетракян получи наградата по време на шестото заседание на Държавната комисия за координация на събития за отбелязването на стогодишнината от Геноцид за „Заслуги на родината“ и в чест на неговия принос в организирането и провеждането на възпоменателните събития през последната година, чрез спонсорираното от AGBU, по време на церемония по канонизирането на Светите мъченици от арменския геноцид, световно телевизионно излъчване.

Г-н Сетракян беше един от благодетелите и бизнесмените от Арменската диаспора, които получиха високата държавна награда в знак на признание за активната подкрепа в делата по организираното провеждане на събития за отбелязване на стогодишнината от Арменския геноцид. Президентът Саркисян връчи наградите и ги поздрави: „Бих искал да благодаря на всички, които участваха в тази решаваща мисия. Личните ми впечатления са, че никой арменец в света не остава безразличен към тези събития, благодетел или художник, дарител или журналист, демонстрант или дипломат, доброволец или служебно лице, учен или свещеник“.

This entry was posted in За Нас, Парекордзагани Цайн. Bookmark the permalink.