AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

Парекордзагани Цайн

2015: ВЕСТНИК „ПАРЕКОРДЗАГАНИ ЦАЙН“ с наградата на СБЖ

0 0
Read Time:1 Minute, 47 Second

На 6 ноември т.г., свързан с Деня на народните будители, Съюзът на българските журналисти връчи своите годишни награди в „Студио 5” на НДК.
„Днес е един светъл празник да разберем кои са достойните творци в българската журналистика“ – с тези думи водещият, Ивайло Диманов членът на УС на СБЖ, откри традиционното мероприятие на СБЖ.

AGBU VOICE with Award

Председателката на УС на СБЖ Снежана Тодорова намери най-правилните думи за да поздрави наградените, докато им връчваше заслужените Плакети и Грамоти.
Всеки един с вълнение споделяше своите чувства, трудния път, който е извървял журналиста, кореспондентът или издателят.

Сред наградените с най-високото отличие на СБЖ – ,,Златно перо“ бяха журналистите Даниела Кънева, Тома Томов, Вера Найденова – за постижения във филмовото изкуство и по случай нейната 80-годишнина, Даниела Кънева – за приноса й към българската журналистика, Тома Томов – за приноса му към българската журналистика, доц. д-р Здравка Константинова, поетът Калин Донков – за ярката му публицистика на страниците на в. ,,Сега“ и др. Сред многото отличени журналисти и издания специалната награда на СБЖ „Йосиф Хербст” бе връчена на доайена журналист и режисьор – Милен Гетов, който вече 70 години продължава да практикува професията си.
С Плакет на СБЖ бяха отличени СП. ,,ЖЕНАТА ДНЕС“, СП. ,,КУРАЖ“ – за хуманната им мисия в помощ на инвалидите в България и др.
СПЕЦИАЛНИ НАГРАДИ получиха редица медийни направления, като радиопредавания, електронни сайтове, кореспонденти, писатели в областта на журналистиката и медиите, фотожурналистика и графичен дизайн, оператори и режисьори.
Сред наградените бе и вестник „Парекордзагани Цайн“ в лицето на неговия редактор Хрипсиме Ерниасян, за поредица материали, посветени на Геноцида над арменския народ.

AGBU VOICE with Award 2
„За всички ни е ясно, че зад едно издание, каквото е вестник „Парекордзагани цайн“ не стои един човек. За това че вестникът се издава вече 11 години дължим на AGBU NY, на ментора ни г-н Рупен Чавушян, на редколегията и сътрудниците ни от градовете Варна, Русе, Бургас, Добрич, Хасково и Сливен“ -каза Хр. Ерниасян от сцената на Студио 5. Благодарим на СБЖ, че е забелязал нашето издание и даде публична оценка на труда ни!
Наградите се дават ежегодно в навечерието на Деня на будителите за публикации, предавания и обществено значими прояви на журналисти.

Снимки Мари Къналян и Иван Василев

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %