AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

Клуб на Дамите

Пловдив: Благотворително парти на Клуба на дамите

0 0
Read Time:2 Minute, 49 Second

На 27.02.2016 г. се състоя традиционното пролетно тържество, организирано от Клуба на дамите към ОАБС „Парекордзаган“ – Пловдив.

„Един от символите на арменската духовност е Хачкара, който е уникален и разпространен навсякъде, където има арменци. Ето защо, верни на традицията си за благотворителна кауза, този път събраните средства ще бъдат дарени за изработването и поставянето на Хачкар на мястото на съборената през 1971 г. Арменска църква „Сурп Степанос“ в гр. Сливен“.

Така започна водещата на български език г-жа Мери Тутян. Нов елемент в конферанса бе майчиния език с водеща арх. Алварт Бадваганян. Двете заедно бяха подготвили и чудесна програма.

След благодарност и поздрав към официалните лица: отец Храч Мурадян – духовен пастир на арменския храм „Сурп Кеворк“ – Пловдив, съпругата на почетния консул Ехиазар Узунян – г-жа Виктория Узунян, съветникът по културните въпроси на почетния консул – д-р Ахавни Кеворкян, г-н Арсенян – един от основателите и доайен на ОАБС „Парекордзаган“, „ХОМ“ Пловдив, „Аракс“, жените от арменската църква „Сурп Кеворк“ – Пловдив, последваха бурни аплодисменти.

Присъстващи бяха и децата от групата за изучаване на арменски език от Съботното училище към ОАБС и новосформирания „Клуб на младежите“ също към ОАБС „Парекордзаган“ от попорасналите деца от средния курс, които вече активно се  включват в подготовката на мероприятия от този род.

Блок масата бе отрупана с множество вкуснотии, по масите бяха красиво подредени хапки, сладки, питиета и др.

Отец Храч Мурадян благослови храната и благотворителната цел на тържеството.

Започна програмата. Г-жа Бадваганян прочете на арменски стихотворението на Силва Габудикян –  „Хоск им вортун“. Децата от групата за изучаване на арменски език представиха театралното изпълнение на приказката „Вълкът и седемте козлета“ по режисура на арх. Бадваганян. В ролята на вълка се представи Норайр Нурикян, майката – Нази Дъртадян, козлета: Кеворк Сарян, Ашод Пивазян, Даниел Томасян, Доник Бояджиян и Саркис Кочиян.

Всички участници в групата по арменски език се включват в разнообразните форми на обучение и поддържат връзки с централата в Ереван и с деца от други държави чрез Арменския виртуален колеж.

С поздрав към гостите се обърна и Марина Спасова, която рецитира на безупречен арменски език и много изразително стихотворението „Лърец“ на поета Бадваганян, посветено на неотдавна миналия празник Св. Вартананц. След това Марина изпя и песента „За тебе бях“ – музика Красимир Гюлемезов и текст Явор Кирин – вече като солистка на ВИС „Еребуни“ – подготвена от г-жа Силва Долмаян – оперен артист.

Насладихме се и на виртуозното клавирно изпълнение на ученика от Музикалното училище Пловдив, лауреат на международни конкурси – Крикор Карагьозов, който изпълни „Ноктюрно“ от Шопен.

Последва изявата на танцьорите от група „Астхигнер“  с ръководител и хореограф Анжела Везирян-Начева.

Започна веселата част с последваща томбола. Благодарим на всички спонсори, осигурили предметите за печелившите: Фирма „Инспрес“ – г-н Рупен Чавушян, собственик на представителен салон „Шварцкоф професионал“; арменски ресторант „Ереван“  с управител Харутюн Тутян; г-жа Елизабет Кюрегян – управител на фирма „Аги-1“.

Специални благодарности на главния редактор на в-к „Парекордзагани цайн“ – г-жа Хрипсиме Ерниасян, която осигури книги и абинаменти за вестника за 2016 г. и на всички членки на Клуба на дамите с ръководител Аракси Мъгърдичян – организирали и положили своя труд и любов в домашно проготвените изделия.

Водещ Ди Джей Бари, със своите фантастични умения, се погрижи за нашето добро настроение.

Благодарим на всички присъстващи, на редовните мои български приятелки, които се чувстват перфектно в арменска среда и дават скромната си лепта, своето добротворство на всяко наше мероприятие.

До нови срещи!

Силва ДОЛМАЯН

 

 

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %