AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

Съботно Училище

Арменския виртуален колеж не е само учебник

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

От ноември 2015 г. децата, които изучават арменски език към съботното училище на „Парекордзаган“ клон Пловдив стартираха по нова учебна програма – Арменския виртуален колеж (AVC). Тя има за цел по забавен и интерактивен начин да подготви децата говоримо и писмено да овладеят майчиния си език.

AGBU Plovdiv Saturday schoolНовата идея на администраторите на програмата в Армения – Арпине Тавакалян и Зепюр Кебикян е да превърнат учебните часове на AVC в диалогови упражнения на живо.

На 4-ти февруари 2016 г.  бе осъществен първия контакт чрез Скайп, който бе посветен на празника Вартананц. Втората среща бе между децата от Пловдив и децата от арменското съботно училище в Монреал, Канада – „Хайортац ор“ на 5 март 2016 г..

Първо се представиха учениците от Канада. Те разказаха за различните занимания, които се провеждат там – от часове по арменски език и танци до курсовете по шахмат(AVC).

sreshta AVC_5 mart 2016После се представиха взаимно, задаваха си въпроси на арменски език, рецитираха стихотворения, а децата от Пловдив почти изиграха част от поставената наскоро, от учителката им арх. Алвард Бадваганян, пиеса „Вълкът и седемте козлета“.

Общите интереси и цели, които има AVC родиха нова идея, предложена от Арпине, да се създаде Фейсбук страница, чрез която децата от Монреал и Пловдив да си споделят и да се сближават.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %