AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

"Еребуни"

Никога е късно да намериш приятели

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

На 15 април 2016 г. във Виенския салон на Пловдивския панаир се проведе събитие на Лайънс клуб, а в програмата бяха поканени да участват представители на етносите в град Пловдив. Благотворителните акции на „Лайънс клуб“ не са медийно известни, но те основно са насочени към незрящите деца и тяхната помощ е осезателна.

TakiВ подкрепа на каузата им се включиха и солисти от ВИС „Еребуни“. Хари Шишманян, Такухи Везирян и Мери Мовсесян – Калудова представиха арменски песни от своя репертоар, а Бари Джаникян предизвика истинско оживление, когато ги покани на „Кадрил“. Двойките с възторг играха този салонен танц, така обичан от арменците и чрез него се докоснаха до емоционалния тон, който винаги предвещава фурорен финал на всяка арменска забава. Направи ни впечатление, че с много топлота и интерес публиката подкрепяше нашите арменски изпълнители с аплаузи и с внимание изслуша кратките бележки, които водещата Деляна Лукова прочете за историята на ВИС „Еребуни“ и Благотворителен съюз „Парекордзаган“ Пловдив.

IMG_1147

В етичния кодекс на лайънс клуб четем следното: ДА СЧИТАМ приятелството за цел, а не средство. Да вярвам, че истинското приятелство не се основава на взаимните услуги, но че истинското приятелство не иска нищо, но приема услугите в духа, в който са дадени. ДА ПЕСТЯ критиките и да бъда щедър с похвалите; да не руша, а да строя.

Това, което още първата среща ни бе отредила да почувстваме в откритото отношение, което тези непознати хора имаха към нас, грижовността на домакините, вниманието и чистотата, която бе обладала всяко ъгълче на този прекрасен салон, потвърди казаното по-горе.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %