AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

"Еребуни" Дейности

“Хавадум ем“ Концерт на ВИС „Еребуни“ в Хасково

0 0
Read Time:1 Minute, 58 Second

На 20 май т.г. по покана и организирано от ОАБС „Парекордзаган“ клон Хасково се състоя концерт на ВИС „Еребуни“ по повод представянето на поредния им музикален албум „Хавадум ем“.

Сцената на Младежкия дом в града даде простор на солисти и инструменталисти да разгърнат своя талант и да покажат пред публиката, колко силна е останала връзката на групата с арменските песенни традиции.

Целият репертоар, който ВИС „Еребуни“ представи пред публиката в град Хасково бе съставен от арменски песни включени в албума. Независимо от това обаче, групата има своите предпочитания и към българските и чужди песни, които не остаряват във времето и се изпълняват по различни поводи и събития.

Красивата сцена, широко известното топло гостоприемство на домакините от „Парекордзаган“ – Хасково, близостта с която винаги те предразполагат да се чувстваш специален, повдигна настроението на всички. В резултат усмивките струяха от сцената, преплетени в цветните прожектори, които в луда надпревара се гонеха из сцената, уловили ритъма на музиката.

Сърпухи Дерандонян, Председател на „Парекордзаган“ в Хасково пое с отговорност ролята на конферансие и представи „Еребуни“ по най-добрия начин.

ВИС „Еребуни“ възторжено изпяха лайт – мотива на групата „Ереван-Еребуни“. Няма да бъде пресилено, ако кажем, че тази песен винаги се изпълнява тържествено, звучи като химн на групата. Новият ѝ аранжимент е дело на оркестъра, както и на останалите песни, които групата представя.

Всички солисти с приповдигнато настроение поднесоха своите изпълнения, а дебютът на Ирина – Андре Чавушян, най-младата солистка на групата, показа че сцената е място, на което солистът застава с настроение и сценичен дух. Именно с такъв дух владеят тази сцена Мери Мовсесян – Калудова, Такухи Везриян, Марина Спасова, Хари Шишманян и Хованес Караохлуян. Соловите изпълнения на Ани Гелгелян -пиано, Пламен Манафски –соло китара и Ардаш Ерниасян -бузуки, подкрепени от инструменталистите Михран Бъздикян – ударни, Харутюн Татеосян – бас китара и Агоп Караохлуян – перкусии, допълниха съвършения саунд на поднесените изпълнения. А вокалната подготовка на младите солисти Марина, Хованес и Ирина–Андре е дело на известната оперна артистка от Пловдив – Силва Долмаян.

Вечерта завърши в приятелска среда и арменска трапеза в Арменския клуб, подготвена от организаторите ОАБС „Парекордзаган“ клон Хасково, а всеки един изпълнител постави своя автограф на новия албум „Хавадум ем“, който подариха на Председателката на Съюза – Сърпухи Дерандонян.

На този ден, музикалния албум „Хавадум ем“ се превърна в послание към публиката на ВИС „Еребуни“, които вярват в основополагащите ценности на нашата общност – идентичност и високо национално съзнание.

Хрипсиме Ернаисян

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %