AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

Дейности

НОВ АРМЕНСКИ МИКС С МУЗИКА

0 0
Read Time:3 Minute, 51 Second

От седмица вече из социалните медии се коментира Арменски микс, който завладява музикалното пространство на всеки ценител на арменската модерна музика.

Ето историята и причините за появата му, през очите на създателя – Диджей Майки Флекс (DJ MIKEY FLEX)

Той е роден в Пловдив. На 34 години е. Занимава се основно със стил хип-хоп, черна музика и R&B. Има издадени над

 

Във вените му тече арменска кръв и тъй като този факт не може да бъде пренебрегнат, съвсем естествено се ражда една идея, която получава своя физически израз чрез CD със завладяваща музика.

На 34 години съм. Най-хубавата зодия Риби. Много енергичен и емоционален човек съм. Занимавам се с музика от 16 годишен, а от 22-годишен до 32 живях извън България и това доста ми помогна в личното ми и професионално развитие. Занимавам се с много неща, от които водещото е активният ми нощен живот като Dj в сферата на хип-хоп музиката. Стиловете музика които пускам са: Hip-Hop, RnB,Urban,Bashment,Ragga,Rigatone,Garage,UK-Funky,Trap. Последното най-интересно около мен е, че последният ми Микс попадна в топ 100 на световният Хип-Хоп чарт на Mixcloud и там се класира на 46-то място, а в Българския чарт беше на 1-во място за една седмица, което е голямо постижение за мен. Истинското ми име е Михран и съм 100% арменец.

си

Как възникна идеята да създадеш професионален диск с арменска музика?

  • Винаги съм бил в търсене на нови неща, които не са правени до сега и този микс е едно от тези неща, а аз обичам предизвикателствата.

Лесно ли се събират песни, днес има Интернет, Ютуб и др. канали за сваляне на музика?

  • Няма нищо лесно на този свят. Целия процес на намираме протече по следния начин: Слушах арменски радиа ( Lav FM , Hye Fm ). Намерих класации за най-популярни и най-задържали се в Топ 40 песни. По – трудното беше да ги намеря в добро качество в интернет. След като подбрах песните, започнах да ги слушам постоянно в свободното ми време за да мога да филтрирам песните и да подбера най-добрите.  Моята сфера е хип-хоп музиката, която е доста далеч от арменската, но имах голямо желание за осъществяването на тази моя идея. Отне ми 2 месеца само за подбор, а след това микс и мастъринг (изравняване на звуковите нива между песните).

Песните в диска са с подчертано забавен характер, но ако се вслушаш в текста – в някои от тях гори патриотизмът на арменците. По музиката или по текста ги избра?

  • Първоначалният подбор беше от 40 песни, вторият филтър останаха 25, които са водещи хитове според мен. Смятам че за 16 години като Dj имам професионално мнение и ухо за всичко свързано с музиката и в реда на тези мисли ще ви споделя, че Всяка песен съм избирал със сърцето си. Ако песента ме докосне тя  влиза в компилацията.

Колко време отне подготовката му и изисква ли се специфични познания за тази работа?

  • Този микс е най-трудния, който някога съм правил. Беше много емоционален момент за мен да преслушвам всяка транзакция и песен по много пъти и да влизам дълбоко в структурата на песните. Имаше моменти на смях и моменти на сълзи. За мен крайния продукт е плод на моята любов към Арменското.

Ти поддържат свой канал в Ютуб? Разкажи ни за него и за последния ти ангажимент като водещ на радио-предаване?

  • Да YouTube канала ми пак е нещо, което никой не е правил досега, а именно да споделя личния си професионален опит публично. Хората се страхуват да споделят знанията си за да не бъдат откраднати и използвани срещу тях, а аз ги предоставям безплатно и то с усмивка на цялата аудитория в Youtube. Нетипично за арменец нали 😂 ?! Но с две думи – канала е за развлечение и полезна информация за всеки, който обича музиката и диджейството. По въпроса за Радиото  – да, този мой ангажимент с радиото е много дълга история, но пак е нещо ново за България в момента и ще бъда първи с идеята. Много скоро ще го обявя в социалните ми медии, така че всички читатели може да следят там новостите около мен.

Какво би искал да кажеш на арменските читатели?

  • Ще кажа че бих искал да бъдем по обединени и единни, и ключа е във всеки един от нас. Промяната започва от вътрешното ни аз. Лесно е да си негативен. По – трудно е да си позитивен, а нашият народ не познава лесното. Следователно си мисля, че всички ние, арменците, трябва да сме по – задружни и да няма разделение. Ние няма какво да делим. Възпитани сме с еднакви ценности. Трябва просто да ги споделяме.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %