AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

Съботно Училище

СЪБОТНОТО УЧИЛИЩЕ НА „ПАРЕКОРДЗАГАН“ – ПЛОВДИВ ЗАПОЧВА С РАЗШИРЕНА ПРОГРАМА

0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

От м. ноември 2019 г. с решение на ръководството, Съботното арменско училище на „Парекордзаган“  Пловдив открива допълнителна едночасова програма с художествено направление.

Паралелно с Арменския виртуален колеж, по който продължаваме обучението си вече пета поредна година започваме и Съботно Арт ателие. В него могат да вземат участие всички желаещи деца над  7-годишна възраст, които посещават Съботното ни училище.

Амбициите на ръководството са да предоставят на децата нови възможности, чрез които да усвоят лесно арменски думи под формата на различни занимания. А това ще се случва всяка събота, след часовете с Арменския виртуален колеж.

В колектива, който ще подготвя Арт ателието в съботните дни се включиха предимно наши съмишленици с умения в сферата на различни артистични и приложни изкуства.

Тази страхотно заредена с идеи „армия“ идва в Съботното ни Арт ателие с намерението да предаде изключителния си позитивен заряд на децата ни, за които създаваме тази  приказна среда – за да развием техния талант, да дадем посока на техните желания и да обвържем езиковата им култура с традиционни елементи от арменския  бит и традиции.

Ето какво разказва Хрипсиме Нурикян, една от основните идеолози на това нововъведение в Съботното ни училище. Тя предоставя за целта две просторни  зали с всички удобства в тях:

Какво преследваме с идеята да продължим работата ни с децата в различна посока?

  • В днешно време малко са източниците на вдъхновение за младите, които да ги свържат с припознаването на тяхната идентичност като арменци, а и Пловдив като град предлага много изкушения в насока творческо развитие за деца и млади таланти. Това, което ние ще им предложим е със същата насоченост, а именно да разгърнем тяхното въображение и да им дадем възможност те сами да съумяват да творят изкуство. Това, което арт ателието ще направи е да даде насока на тези умения като всяко занятие ще е свързано с даден арменски и международен празник, обичаи, и характерни за сезона теми.

Четете подробно в брой 237 на вестник „Парекордзагани Цайн“

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %