AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

Дейности

Нашите цели

0 0
Read Time:2 Minute, 12 Second

На 12 януари 2020 г. Управителният съвет на „Парекордзаган“ – Пловдив организира официално събитие, на което връчи стипендиите на одобрените от Образователния отдел  на AGBU студенти от арменски произход.

Пред стипендиантите от Пловдив, Хасково, Бургас, Пазарджик и Варна новото ръководство представи  визията на AGBU в съвременния свят на развити технологии,  как тя търси все по-модерни методи за да засили младежките инициативи, да осмисля значението на нашата ангажираност към общността, като предложи Програми и платформи за запазване на арменската идентичност както в Армения, така и по места където организацията има представителни клонове.

На този ден присъстваха и младежи от Пловдив и Хасково, които в утрешния ден ще са следващите студенти и стипендианти на AGBU, а четирима от тях Ръководството отличи с награди. Първите стъпки на тези младежи са били в Съботното училище на AGBU Пловдив с преподаване на арменски език, преминали са като лагерници, а по-късно и като аниматори на летния детски лагер „ХайЛер“, стартирали са  участието си в детска танцова група „Астхигнер“, а днес продължават в младежкия състав ‘Йеразанк’ или като лектори в Арт ателието на Съботното арменско училище, както и като помощник-хореографи в танцовия състав. И четиримата са участвали в програмата на AGBU в Армения – Discover Armenia през летата на 2017 г. и 2019 г.

Председателят на „Парекордзаган“ – Пловдив, Хрипсиме Нурикян, разказа за своя път към AGBU, от нейния прадядо – основател на AGBU  гр. Ямбол, колежа „Мелконян“, своя баща, дългогодишен лидер на пловдивския клон до неочакваното предложение в живота ѝ, когато започва да работи в офиса на AGBU в Ню Йорк.„Това, което всеки един млад човек би имал като цел в живота си, дали да се изгради като добър арменец, професионалист или Млад предприемач, полезен за общността, трябва да знае, че нашата организация ще стои до него и ще му подава ръка“ каза Хрипси Нурикян.

Пред младите студенти застанаха бившите стипендианти на „Парекордзаган“ и активни млади хора, реализирани в своите професии. Те разказаха за своята връзка с Благотворителния съюз и за своето кариерно развитие, за което AGBU несъмнено е повлияла, възпитавайки в тях чувство на дълг, упоритост в преследването на целите, създаване на устойчиви връзки и контакти с арменски младежи по света.

След това студентите имаха възможност взаимно да се представят и да споделят своята допирна точка с AGBU и да разкажат за своите цели.

Срещата трябваше да отбележи своя край с кетъринг и свободни разговори, но освен почерпката, тя продължи съвсем непринудено, тъй като в същата зала започваше репетицията на младежкия танцов състав, които се подготвят за големия концерт – спектакъл на 4 април 2020 г. Всички останахме да гледаме и да подкрепяме с аплаузи танцуващите младежи – следващото поколение на нашата подмладяваща се организация.

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %