AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

Парекордзагани Цайн

Специална информация за сънародниците ни от Диаспората

0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second

Офис на Върховния Комисаря по въпросите на Диаспората:

Уважаеми сънародници, рано сутринта на 27 септември т.г., азербайджански войски предприеха мащабна атака по цялата линия за контакт с Арцах.

Целта на нападението беше и цивилното население и инфраструктурата, в резултат на което има разрушения, жертви и ранени. Военно положение и мобилизация е обявена в Арцах и Република Армения.

Армията на отбраната води ожесточени битки, защитавайки границите на родината ни. Това е война, обявена срещу арменския народ.

Тоталитарен Азербайджан, оставайки верен на агресивния си характер, в тежко нарушение на международното хуманитарно право, отново прегази споразумението за прекратяване на огъня, като предприеме преднамерена и планирана атака. Провокира поредната война, с цел заглушаване на вътрешните й оплаквания.

Прословутият защитник на Азербайджан и на Геноцида, голям брат, Турция, продължава да играе роля в тази ескалация. Със своята агресивна, насилствена и антиарменска реторика и като предоставя военна помощ и наемници на Азербайджан, Турция провокира война за унищожаване на историческата ни родина.

Днес Азербайджан отново заплашва регионалната ни сигурност и стабилност. Избухването на мащабна война в Южен Кавказ, с която се сблъскваме сега, може да има непредсказуеми последици – преливане извън границите на региона и заплаха за международната сигурност. Това не е само война, водена срещу Армения и Арцах, но и война срещу целия цивилизован свят.

Република Армения с цялата си общоарменска мощ е до Арцах, за да гарантира сигурността на нашите граници и да защити нашата свобода и независимост.

Нашата победа е неизбежна, нашата армия е, била е и ще бъде победител! Независимо къде се намираме по света, всеки от нас е войник за родината си, всеки от нас има роля за защитата на родината си.

Кръстът на цар Ашот със светите мощи на Иисус

бе отнесен в Арцах

Светият кръст на арменския цар Ашот II Железния, съхраняван в Ечмиадзин, в който се пази реликва от Господния кръст бе отнесен в Арцах с благословията на Католикоса на всички арменци Карекин II.
На 20 октомври т.г., в 10:00 ч., Архиепископ Баркев Мартиросян, Архиерей на Арцахската епархия благослови с този Кръст четирите краища на арменския свят и арменската армия, заради мира и арменската победа.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %