AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

Танцови групи

Дъга над морето – първи тренировъчен лагер за танцовите групи на „Парекродзаган“

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Като част от Програма – 2021 на танцовите групи към ОАБС „Парекордзаган“ – Пловдив бе участието на „Йеразанк“ и „Нърени“ в третото издание на фестивала – „Дъга над морето“, което трябваше да се проведе от 9 до 12 септември т.г. в Лозенец, община Царево. Поради наложените от Министерството на здравеопазването противоепидемични мерки, седмица, преди обявената дата фестивалът бе отложен.

Съвсем логично, след положените подготвителни и логистични усилия от страна на всички участници, организаторите предложиха да не се отменят резервациите. Вместо фестивал те предложиха тридневни фотосесии с танцовите и изпълнителски групи, като с това дадоха възможност на всички да общуват извънфестивално и непринудено.

Нашето ръководство реши, че това е чудесна възможност за провеждането на тренировъчен лагер за танцовите състави „Йеразанк“ и „Нърени“ на самия бряг на морето и прие предложението.

Всекидневните репетиции на нашите танцови групи от 9 до 12 септември се провеждаха на сцена, до самия плаж, а всяка вечер те се събираха на общи вечери и веселба.

Независимо от това, че фестивалът не се проведе, всички групи, които бяха заявили участие пристигнаха в Лозенец и в различни кътчета на селцето всеки можеше да чуе музика и да се наслади на груповите репетиции, танци и веселие.

ЧЕТЕТЕ подробно в бр. 275/октомври – 1/ на вестник „Парекордзагани Цайн“

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %