AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

Танцови групи

Ученици на Езикова гимназия – Пловдив са изявени танцьори в танцова група „Йеразанк“

0 0
Read Time:53 Second

На 9 май 2022 г. в Езикова гимназия Пловдив бе организирано тържество по повод 64 години от създаването на учебното заведение.

Езиковата гимназия в Пловдив, известна на повечето пловдивчани като Английската гимназия с общежитие, е сред малкото учебни заведения в страната, асоциирани към ЮНЕСКО от 1982 г., а през следващата година е наградена с орден „Кирил и Методий“— I степен (златен) за постигнати високи успехи в учебно-възпитателната дейност.  През септември същата година са открити и класовете с интензивно изучаване на немски и френски език. Езиковата гимназия е образователно заведение с висок рейтинг, което през годините е дало на града много качествени граждани и е запазило високите си изисквания, модернизирайки се в крак с новостите.

Четирима от танцьорите в младежкия танцов състав „Йеразанк“ към ОАБС „Парекордзаган“ – Пловдив учат в Езиковата гимназия. Като признание за качествата на своите ученици организаторите на честването включват в програмата изявени свои възпитаници. Така младежите от танцова група „Йеразанк“ стъпиха на сцената пред повече от 1300 души зрители, за да поздравят с арменски танци годишнината от основаването на елитната гимназия.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %