AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

За Нас Танцови групи

IV международен турнир „Кралица на Аида“ се проведе в град Хасково

0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second

В откриването на 7 май 2022 г. участва младежкия танцов състав „Йеразанк“ към AGBU – Пловдив и младежи от AGBU – Хасково

Двудневния турнир по художествена гимнастика, с участието на близо 500 състезателки от 19 клуба от България, Испания, Кипър, Босна и Херцеговина, Сърбия, Македония и Украйна се проведе в началото на м. май т.г. в гр. Хасково. В програмата по откриването се представиха още гимнастички от Кърджали и украинките, които тренират в Хасково.

Кметът Станислав Дечев откри официално турнира, като изрази надеждата си, че сред многото красиви и талантливи гимнастички тук са и бъдещите Златни момичета.

Специални гости на турнира „Кралица на Аида“, който се проведе в хасковската спортна зала „Дружба“ на 7 май 2022 г. бяха младежки танцов състав “Йеразанк“ към AGBU Пловдив с участието на младежите от асоциирания клон на AGBU – Хасково с хореограф Анжела Везирян – Начева.

Те бяха бурно аплодирани на сцената в спортната зала, на която групата от 22-ма младежи –танцьори, показаха внушително единство, синхрон и физически умения, които се добиват само с усилени репетиции и натрупан опит.

Изненада за публиката бе арменската музика, която обгърна голямата зала и създаде различна атмосфера на фона на красивите костюми, с които танцуваха нашите  младежи.

Вечерта остави трайни спомени в младежите и техните придружители от Пловдив, които бяха част от организираната по повод тяхното гостуване в града, вечеринка. Домакините ни в Хасково са добре познати като блестящи организатори, пълни с много идеи как да си прекарате заедно часове, без да почувствате че времето лети, как да не ви се тръгва и раздялата да е трогателна. В присъствието на Н.Б. отец Храч Мурадян, духовен пастир на пловдивския арменски храм „Сурп Кеворк“, ръководството на Народно читалище „Арарат 2001“, AGBU Хасково и Пловдив, младежите препотвърдиха своята привързаност и създадени приятелства между двата града, като не спряха да се забавляват. Всъщност тази вечеринка им бе обещана още за ПУН Парегентан, но поради пандемията така и не се проведе. На този ден, поводът бе повече от очевиден и всички бяха подготвени с костюми и иситнски се забавляваха.

На следващата сутрин, в неделя, те посетиха Арменския храм в града „Сурп Степаннос“ (Св. Стефан), запалиха свещички и се помолиха за здраве.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %