AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

НОВИНИ

Днес се сбогувахме с Почетния председател на „Парекордзаган“ – Пловдив – РУПЕН ЧАВУШЯН

0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second

Човек с голямо сърце, в което побра цялата си любов към Арменската църква и „Парекордзаган“.

На 19 септември т.г. изпратихме нашия Почетен председател – Рупен Чавушян към последния му дом.

Като дългогодишен председател и Почетен председател на Парекордзаган““, църковен настоятел и член на Епархийския съвет и зам.-председател, той имаше две цели в живота – да помага на „Парекордзаган“ и на Арменската църква. Правеше го по свое желание. През 2018 г. бе възнаграден от Католикоса на всички арменци Карекин II с медал „Св. Нерсес Шнорали“, който се връчва в знак на признателност за многогодишната ползотворна работа, която се извършва за просветлението на Майчиния престол на Св. Ечмиадзин, канонични катедри, арменски църкви, църковни организации и личности, действащи в Армения и Диаспората.

2019 г.: Рупен Чавушян с Почетна грамота от ААПСЦ в Пловдив – „Сурп Кеворк“, по повод 190 г. от втория градеж на храма.

Направи важни крачки за консолидация на обществото ни като присъедини най-голямата Арменска благотворителна организация в света към създаването на Арменска общност в Пловдив, а по късно и на Арменска общност – България.

Понесе удари, но победите му бяха  повече. Нищо не можеше да го сломи. Беше в авангарда на значимите за общността ни събития. Беше фундаментът, върху който се изградиха редица важни за общността ни структури. Беше катализатор за напредък в обществения ни живот.

24 април 2019 г. пред хачкар-а, в двора на Арменския храм в Пловдив.

Като рядко срещан визионер той виждаше рефлексът на постиженията си в бъдещето.  Научи и нас да гледаме напред. Да не живеем с инерцията на битовите предразсъдъци. Да гледаме голямата картина, в мащабните хоризонти.

2015 г.

Беше филантроп, с национално измерение, който изпълваше всеки смисъл на тази дума. Няма град в България с арменско присъствие, където да не срещнеш поне един човек, който да иска да го поздрави, да му стисне ръката и да изрази своята признателност за доброто, което е направил за него или в обществен план.

2019 г., Париж, Франция: С Президента на AGBU – Бердж Сетракян

Беше фигура с исполински ръст. Ще остане такъв, защото е навсякъде около нас.

Знам че новия му дом ще бъде светъл и уютен защото ще е изграден с признателност и любов от всички нас, в които остави частица от себе си.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %