AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

НОВИНИ Танцови групи

Думи на ПРИЗНАТЕЛНОСТ И БЛАГОСЛОВИЯ

0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

Ден преди спектакъла „Два дома“ от Букурещ, Румъния, получихме Поздравителен адрес от Негово високопреподобие епископ Татев Агопян, с който благослови участниците в Спектакъла.

От патриаршеска катедрала-майка „Свети Архангели“ в Букурещ изпращаме Своята обич и благословия към Общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган“ в Пловдив, в лицето на Хрипсиме Нурикян. Изразяваме Своята признателност по повод организирането на проекта “Два дома”, приветстваме и поздравяваме всички организатори, гости и участници в събитието.

Заглавието „Два дома” не е избрано случайно, защото за местните арменци България винаги е била втория дом и втората родина след Армения. Арменската църква непрекъснато подкрепя и насърчава организирането и провеждането на културни събития, което дава възможност на арменската общност и всички участници да живеят активен културен и творчески живот. Пловдивският клон на Общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган“ неведнъж е събирал не само арменски, но и български творци и публика под един покрив, благодарение на различни културни събития, допринасящи не само за разпространението на богатото ни културно наследство, но и за сближаване и създаване на допирни точки на сътрудничество

Основата е поставена преди 10 години с танцова група “Астхигнер“ („Звездички”), последвана от танцовите групи “Нърени” и “Йеразанк”, наскоро бе създадена и детска вокална група “Зартонк”, а ето, че вече 50 години съществува и група “Еребуни”, която води активна културна дейност сред местната арменска общност.

Изпращаме Нашата благословия към Вас, за патриотичната Ви дейност, желаем Ви приятни минути и се надяваме, че подобни инициативи ще продължат да се създават в Арменската епархия на България. Нека Господната любов, благодат и божествен мир бъдат с Вас и всички Нас.

Н.В.П. епископ Датев Агопян, Архиерей на Арменската епархия в Румъния

и Архиерейски наместник на Арменската епархия в България

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %