AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

Дейности НОВИНИ

AGBU зарадва номинираните за стипендианти на AGBU младежи от Пловдив, Ямбол и Хасково

0 0
Read Time:2 Minute, 20 Second

На 18 декември, неделя, 2022 г., в салона на Арменския културен дом в Пловдив се събраха стипендианти и младежи на AGBU Пловдив.

Снимка на всички присъстващи младежи, стипендианти и членове на борда на AGBU.

В навечерието на предстоящите новогодишни празници, AGBU зарадва своите младежи като обяви номинираните за стипендии студенти на AGBU. Тази година те бяха от град Пловдив, град Хасково. и град Ямбол.

Хрипсиме Нурикян, Председател на AGBU Пловдив с Алекса от Хасково.


Процедурата за кандидатстване, която започва всяка година от м. февруари и приключва на 30 май е изцяло онлайн. Студентите подготвят документите, които се изискват от тях и ги прикачват в сайта https://agbu.org/scholarships. Следва двумесечен период, в който те се разглеждат от съответната комисия на AGBU в Ню Йорк, според категорията на кандидата – международен кандидат, кандидат за приложни изкуства или в духовния раздел (семинарист).

.След това от Централата в Ню Йорк се изпращат лично писма до одобрените кандидати, с указаната сума на отпуснатата годишна стипендия. Честта да връчи стипендиите се предоставя на най-близкия на кандидатстващия клон на AGBU.

Важен принцип, за да бъде одобрен кандидата е изискването той да има успех над 4.50, взема се под внимание също и ако има препоръка от клон на AGBU и активност в местната арменска общност.

Снимка на част от присъстващите младежи и стипендианти


В неделния декемврийски ден в уютната и празнична обстановка на Арменския културен дом Хрипсиме Нурикян, председател на AGBU Пловдив връчи стипендиите на младежите Рафи, Алекса, Стелла, Ирина Андре, Ерика, Гаро и Алек. По уважителни причини отсъстваха двама от стипендиантите. Присъстваха и членовете на ръководството на AGBU Plovdiv.

Хрипсиме Нурикян разказва за програмите на AGBU


Какви са приоритетите на AGBU в посока на образованието и кариерното развитие за младите хора разказа Председателят – Хрипсиме Нурикян. Нейният личен опит в годините, когато е била част от екипа на AGBU в Ню Йорк и личният ѝ принос за Стипендиантската програма на AGBU бе един увлекателен разказ от първо лице за постигнатото, и това което AGBU иска да надгради с новите цели, които си поставя. А именно – Програми за лидерство, музикална програма в Армения, Млади професионалисти, ФОКУС и др. Тя подчерта, че единствения клон от България, който е участвал в международните програми на AGBU със значителен актив е Пловдивския.

Хрипсиме Нурикян, Председател на AGBU Пловдив със Стелла от Ямбол.


Всеки един от стипендиантите се представи и сподели за своите цели. Тяхната кратка личностна презентация бе важна за младите хора в залата, на които им предстои да продължат образованието си във висшите учебни заведения.

Да знаят, че организацията която стои зад тях ще ги подкрепи. И един ден те ще заемат мястото на тези, които ще подкрепят следващото поколение млади хора с устрем и желание.

След официалната част имаше подготвена забавна част, на която самите младежи на AGBU Plovdiv бяха домакини на стипендиантите.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %