AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

Дейности За Нас

Литературно четене по случай празника Сурп Саркис

0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Събота, 4 февруари 2023 г., по случай празника на влюбените Сурп Саркис бе организирана празнична служба за младите и влюбените от духовният пастир на арменците oтец Храч Мурадян, която се проведе в Арменски апостолически храм ,,Сурп Кеворк’’ – Пловдив. 

Духовният ни пастир изнесе лекция по случай празника.

По време на ритуала духовния ни пастир изнесе лекция по случай празника и след това на всеки един от присъстващите се раздадоха солени бисквитки (ахи блит). Легендата гласи, че солената бисквитка се яде вечер преди сън и не се пие вода. В съня ти, който ти донесе вода е твоят избраник.

Младите по време на службата.


След ритуала младите бяха поканени в Арменския културен дом, където се проведе литературно четене на тема ,,За живота и любовта“ организирано от ОАБС Парекордзаган -Пловдив. След освещаване на събитието от Отец Храч Мурадян старт даде председателят на ,,Парекордзаган“ – Пловдив Хрипсиме Нурикян, която представи младите творци Ашот Пивазян и Ирина Андре Чавушян. Те прочетоха свои авторски литературни текстове изпълнени с дълбочина и съкровение със специално подбран музикален фон.

Председателят на ,,Парекордзаган“ – Пловдив Хрипсиме Нурикян с Ирина Андре Чавушян и Ашот Пивазян.


Събитието бе прието с много аплодисменти, а г-жа Аракси Мъгърдичян, която е почетен член на „Парекордзаган“-Пловдив изказа своя възторг от събитието и отправи призив към младото поколение, с които окуражи младите да продължават да се занимават с този вид изкуство.

Щанд с книги, издадени от „Парекордзаган“ Пловдив бе организиран в залата, а сумата от техните продажби ще подпомогне фонда на Младите професионалисти (YP) – Пловдив.

Г-жа Аракси Мъгърдичян разговаря с младите творци.


Събитието приключи с организиран от Благотворителния съюз кетъринг.


На събитието присъстваха младежи и представители на местните организации и общността.

Снимка с всички присъстващи на събитието.

Професионално озвучаване Михран Ерниасян – DJ Mikey Flex.

Следете сайта ни, фейсбук и инстаграм за още интересни събития.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %