ПРЕМИЕРА ЗА БЪЛГАРИЯ

ПРЕМИЕРА ЗА БЪЛГАРИЯ

На 24 февруари 2023 г. от 19:00 ч. в „Лъки-Дом на киното“ на ул. „Гладстон“ № 1, „Парекордзаган“ – Пловдив в съорганизаторство с Арменско църковно настоятелство при храм „Сурп Кеворк“-Пловдив, Арменска общност – Пловдив, АРФ „Ташнагцутюн“ – Пловдив, АФД „Хоменътмен“-Пловдив, ХОМ – Пловдив, фондация „Аракс“-Пловдив организират прожекция на арменския документален филм „Невидима република“.

Разпространението на пълнометражния документален филм е придружено от глобална кампания за повишаване на осведомеността и образование, ръководена от Общарменския благотворителен съюз „Парекордзаган“ (AGBU) и Творческа Армения (Creative Armenia).

Гледайте „Невидима Република“ – драматичен разказ от мястото на 44-дневната война в Арцах през 2020 г. Всички приходи ще бъдат дарени на хуманитарни и помощни фондове в Арцах, включително Глобалния фонд за помощ на AGBU (AGBU’s Global Relief Fund).

Когато войната обсажда непризнатата република Арцах (Нагорни Карабах), местният репортер Лика Закарян се укрива в бункер и започва да пише дневник. Тя не подозира, че нейните думи ще се превърнат не само в окончателната хроника на бруталната 44-дневна война, но и в универсален портрет на жена, поела на път, изпълнен със смелост, креативност и безмилостен ангажимент към човешките

КУПИ БИЛЕТИ ТУК:

https://kinolucky.com/невидима-република-movie1777.html?cinema_id=32&date=24.02.2023#91665