AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

"Еребуни" НОВИНИ

Палитра на мира

0 0
Read Time:53 Second

Палитра на мира На 12 февруари 2023 г. се проведе концерт-спектакълът „Палитра на МИРА“, в Католическата катедрала „Свети Йосиф“, София, организиран от сдружение „Мостове“(Bridges)1.

Снимки: Draga Saparevska

Повод бе седмицата на междурелигиозната хармония World Interfaith Harmony Week. Основните действащи лица бяха изявените млади таланти или „децата на Бриджес“ сред които бе : Марина Спасова- солистка във ВИС „Еребуни“ към ОАБС „Парекордзаган“ – Пловдив. Тя изпълни арменската песен, превърнала се в хит от последния албум на групата – „Хавадум ем“.

Снимки: Draga Saparevska

Магията на спектакъла на „Бриджес“ – „Палитра на мира“ бяха младите таланти, част от общността на “Мостове“, които отправиха своето послание за мир чрез езика на изкуството. Заедно с това изразиха солидарност към приятелите и партньорите ни от Турция и Сирия, пострадали от голямото земетресение т.г.

Снимки: Draga Saparevska

Кодът на събитието беше бяло – символизиращо мир и чистота. Бялото се възприема както като липса на цвят, така и като цвят, обединяващ всички други от спектъра. Белият флаг обявява примирие, добра воля, желание за преговори. Белият гълъб е световен символ на движението за мир.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %