AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

НОВИНИ

ПРОЖЕКЦИЯ на арменския документален филм „НЕВИДИМА РЕПУБЛИКА“

0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

ОАБС „Парекордзаган“ – Пловдив в съорганизаторство с Арменските организации в Пловдив ще прожектира филма „Невидима Република“ на 23 април, неделя, 2023 г. след църковна служба от 12:30 ч. в Арменския културен дом, на ул. „Турист“ 2 (Стария град).

Вход свободен.

Премиерната прожекция на филма „Невидимата република“ за България се проведе в Пловдив на 24 февруари т.г. Филмът се популяризира по целия свят от AGBU и Creative Armenia, а набраните средства се насочват към фонда в полза на Арцах – AGBU’s GLOBAL RELIEF FOUND.

След успешната премиерна прожекция в Пловдив и събран приход от билети и дарения на стойност 1200 лв. и набраните средства от прожекция на филма в София в Арменския народен дом на 12 март т.г.,, на която се набраха 1005 лв. общата сума от 2205 лв. ще бъде преведена заедно със сумата, набрана на 23 април 2023 г. към фонда на AGBU’s GLOBAL RELIEF FOUND.

В деня на прожекцията в Пловдив ще можете да направите своето дарение в Кутия за дарения, която ще бъде поставена в салона на Арменския културен дом.

***

120 000 етнически арменци, наши сънародници в Нагорни Карабах (Арцах) прекараха тежка зима, нямаха отопление, което доведе до това децата да прекъснат образованието си. Все още тези хора нямат сигурност, нямат достатъчно храна, медикаменти и са лишени от правото си за свободно пътуване между двете страни, защото няма как после да се върнат у дома.

***

Когато войната обсажда непризнатата република Арцах (Нагорни Карабах), местният репортер Лика Закарян се укрива в бункер и започва да пише дневник. Тя не подозира, че нейните думи ще се превърнат не само в окончателната хроника на бруталната 44-дневна война, но и в универсален портрет на жена, поела на път, изпълнен със смелост, креативност и безмилостен ангажимент към човешките права.

Трейлър: https://www.invisiblerepublicfilm.com/

***

Вашето дарение ще бъде изпратено към фонда.

Прочетете повече тук: https://agbu.org/artsakh-relief

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %