AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

Дейности НОВИНИ Танцови групи

Емоционален букет от арменски песни и танци на сцена в София

0 0
Read Time:2 Minute, 14 Second

На 29 април т.г. в град София, се състоя Благотворителен танцово-музикален спектакъл „Два дома“, организиран от Общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган“- Пловдив с подкрепата на Община Пловдив, Координационен съвет на арменските организации в София, Църковно настоятелство към Арменска църква София и Арменски танцов състав „Наири“, в който участваха общо 66 изпълнители, от най-малките до дамите.

Завладяващи танци и песни бяха изпълнени от танцовите състави „Нърени“, „Йеразанк“ и „Астхигнер“ и вокалната група „Зартонк“ с художествен ръководител Анжела Везирян – Начева и вокалната група „Зартонк“ с вокален треньор и ръководител Ламара Задоян.

В началото на спектакъла водеща на програмата – Силвия Юзенгеджиян, даде дума на Н. Пр. Армен Едигарян, извънреден и пълномощен посланик на Р Армения в България. Той насърчи младите да не спират да губят арменският дух в себе си, а преди спектакълът да започне, духовния пастир на пловдивския арменски храм „Сурп Кеворк“ – отец Храч Мурадян приветства присъстващите и благослови събитието.

Присъстващите имаха възможност да направят дарения за участието на младежи и деца в международни и национални програми с цел разпространяване на арменското културно наследство.

Г-жа Вартануш Топакбашян председател на Координационен съвет на арменските организации в София взе дума и сподели възторга си от представеният Спектакъл, който нарече „пиршество на арменската сетивност“.

Хрипсиме Нурикян благодари за цялостната подкрепа от страна на Община Пловдив, Координационен съвет в София, Църковно настоятелство при храм „Сурп Аствадзадзин“, на танцов състав „Наири и на всички присъстващи, без които спектакъла нямаше да е осъществи.

Това бе второто представление на „Два дома“, но за първи път в София и е справедливо да благодарим за неуморният труд на двете прекрасни дами Хрипси и Анжела – те са двигателната сила, която движи самодейните танцови състави към ОАБС „Парекордзаган“ – Пловдив и без които спектакъла „Два дома“ нямаше да е реалност. Музикалните компилации в Спектакъла са дело на DJ Mikey Flex (Михран Ерниасян), а Артур Надосян, който бе сред публиката тази вечер също безвъзмездно предостави музикалните аранжименти за вокална група „Зартонк“. Мултимедиен оператор на Спектакъла бе Вартан Кебеджян.

Официални гости на събитието бяха Н. Пр. Армен Едигарян, целият екип на посолството на Р Армения, отец Храч Мурадян, духовен пастир на арменския храм в Пловдив „Сурп Кеворк“, протойерей Кеворк Хачерян, духовен пастир на арменската църква в Пазарджик и София, Оханес Паникян председател на църковно настоятелство към арменската църква „Света Богородица“ София, Вартануш Топакбашян – Председател на Координационен съвет – София и целият екип на Координационен съвет на арменските организации в София, треньорът Юлия Берберян, музикантът Хайгашот Агасян, представители на танцов състав „Наири“, а техният ръководител Емма Шахинян неотлъчно бе зад сцената по време на Спектакъла в помощ на танцьорите.

Цветя бяха поднесени от Кординационен съвет гр. София, от танцов състав „Наири“.

ЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ В НОВИЯТ БРОЙ 308 НА ВЕСТНИК „ПАРЕКОРДЗАГАНИ ЦАЙН“

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %