AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

Дейности

Първа работна среща на „Парекордзаган“ в България за 2023 година

0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Преди дни, Президентът на AGBU Армения – Васкен Якубян бе на посещение в България и присъства на работна среща с представители на AGBU Пловдив, София и Варна. В рамките на посещението си той посети и Народното събрание на РБългария, където проведе неформални срещи.

Представители на ръководството на AGBU София, Пловдив и Варна и Президентът на AGBU Армения

Председателите на Пловдив, Варна и София се срещнаха преди дни, за да начертаят посоки в последващи общи събития, да съставят календар на дейността на AGBU в България, да поставят приоритетите си и да координират благотворителните проекти, които са от значение за организацията, Армения и Арцах.

Повод за срещата бе и присъствието на президента на Армения – Васкен Якубян в България. Разговорът между председателите на Пловдив, Варна и София, в обкръжението на членове на УС на Варна и София показа намерения за позитивни резултати и постигане на добра координация, която да даде още по-мащабен ръст на дейността на AGBU в България, а по предложение на Хрипсиме Нурикян, Председател на УС на AGBU Пловдив – това може да стане като присъединим клона в Бургас, и асоциираните Хасково и Русе.

Обхватът на разговорите бе конкретно насочен, както и самият г-н Якубян подчерта,  важно е да поддържаме добри позиции в общността. По този повод г-жа Нурикян сподели нивото на взаимодействие с арменските организации в Пловдив, когато работим за обща кауза. Тя даде пример с кампанията за Арцах – Благотворителните базари, както и кампанията с прожекцията на филма „Невидима Република“, когато всички арменски организации в Пловдив се обединиха в едно ядро и подкрепиха инициативата на AGBU Пловдив.

Всички присъстващи дадоха ясен знак, че ще има и други подобни срещи, които ще дават периодично насоки в общата им дейност.

Господин Якубян посети и Народното събрание на РБългария, където се срещна с депутата Даниел Лорер и др.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %