AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

Дейности НОВИНИ Танцови групи

7-мо издание на „Народен събор“!

0 0
Read Time:51 Second

Над 4000 участници се включиха на три специално изградени сцени, а най-големият пловдивски парк се люлееше от омайната музика на български и арменски песни и танци. Събитието се проведе в парк Лаута, гр. Пловдив в рамките на три дни – 19, 20 и 21 май 2023 г.

Танцовите и вокални групи, на AGBU Пловдив, през 2020 г. бяха първите, които представиха арменски танци на „Народен събор“ и оттогава съставите получават покани за всяко следващо издание на най-мащабния фолклорен фестивал, организиран в града.

Младежите от танцов състав „Йеразанк“ и дамите от „Нрени“ за четвърта поредна година представят на пловдивчани и гостите на Пловдив културното наследство на един от най-старите етноси в града, чрез артистично представяне на арменския народен танц!

Тази година дебют на Националната проява направиха и най-малките изпълнители от Вокална група „Зартонк” на AGBU Пловдив. Нашите изпълнения завършиха с обединен арменски „шурчбар“ кочари, където нашите танцьори поканиха публиката да се присъедини към тях и над сто души се събраха заедно, за да научат и танцуват арменски кочари.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %