AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

Дейности НОВИНИ Танцови групи

„Етно кухня на колела”

0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Нашите невероятни младежи участваха събота и неделя (27-28 май тази година) в представянето на арменските традиции в занаятите и кулинарията по време на Панаира на кулинарното изкуство „Етно кухня на колела” в Пловдив, България.

За поредна година фондация „Заедно“ (Заедно) създаде платформа, в която участват представители на различни етноси със своите кулинарни традиции и занаяти.

В ранния следобед на сцената на Фестивала за деца и семейство: „Етно кухня на колела“, „Синьо лято“ и „Цирк сред природата 2023“, гостите трябваше да се насладят на изпълненията на детската танцова трупа „Астгигнер” с хореограф Анжела Везирян Начева и вокална група „Зартонк” с вокален ръководител Ламара Задоян, но заради лошите метеорологични условия в неделя, участието на нашите групи във фестивалната програма на „Синьо лято” беше отложено за 16 юни, но щандовете с домашна храна останаха отворени през целия ден.

Средствата, събрани от продажбите на Етнофестивала, ще бъдат инвестирани в развитието на Младежкия клуб към AGBU Пловдив и за нашите танцови състави и вокален ансамбъл, каза г-жа Нурикян, председател на AGBU Пловдив, като отбеляза активното участие на младите хора. в дейността на AGBU Пловдив като приоритет.

Отложеният спектакъл, поради лоши климатични условия, „Етно кухня на колела“, който се проведе на 27 – 28 май т.г., се състоя миналата седмица на 16 юни – петък.

Детска танцова група „Астхигнер“

На сцената на фестивала „Синьо лято“ излязоха танцов състав „Астхигнер“ – хореограф Анжела Везирян Начева и вокална група „Зартонк“ – худ. Ръководител Ламара Задоян към ОАБС „Парекордзаган“ – Пловдив. Малките звездички изтанцуваха два танца с който очароваха публиката. А ВГ „Зартонк“ представиха с песни арменския език и арменското песенно изкуство.

Детска вокална група „Зартонк“
Детска танцова група на порастналите „Астхигнер“
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %