AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

НОВИНИ

Президентът на AGBU изразява своята загриженост за повишаващото се напрежение в Армения

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Армения все по-често изпитва точки на натиск както отвътре, така и отвън на страната, което поражда опасения, че структурата на арменското общество се разпада под тежестта на нарастващото напрежение и разделение.

През седмица, когато се отбелязва годишнината на Независима Армения, мнозина бяха дълбоко разтревожени от ярък пример за разпадането на институционалните норми и ценностите, почитани от времето, когато арменската полиция попречи на Католикоса на всички арменци и неговата делегация да направят годишното си посещение на Мемориала в Сардарабад. Негово светейшество Карекин II присъства, за да почете паметта на мъчениците, загубили живота си в победоносната битка за свобода, довела до създаването на Първата република Армения. Вместо обаче да съдейства за безпрепятственото влизане на делегацията до паметника, полицията ги задържа без видима или оправдателна причина.


Докато Негово светейшество и шепа членове на неговата делегация най-накрая бяха допуснати да влязат в района, тази неуместна проява на агресия от страна на полицията за съжаление стана известна в интернет и светът я видя. Когато държавните агенти не уважават най-висшата власт на своята национална църква, това е причина за безпокойство и обида за всички добросъвестни арменци. Това също напомня, че се нуждаем от подновен и единен ангажимент към нашите демократични принципи и към традициите на нашата национална църква, която от хилядолетия е служила като стълб на идентичността на арменците навсякъде.
Бердж Сетракян, 30 май 2024

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %